„Advokat terorista“ i demanti

„NATO LOBISTA POSTAO ADVOKAT TERORISTA! Čedomir Stojković: Kosovski policajci moraju biti pušteni!“; „NATO LOBISTA MOLI DA SE PUSTE KOSOVSKI POLICAJCI! Čedomir Stojković postao advokat terorista“- glasili su naslovi Informera i Telegrafa. Oba portala tvrdila su u svom naslovu da je Stojković advokat uhapšenih pripadnika Kosovske policije. Demantovao ih je sam Stojković.

Hapšenje trojice pripadnika Kosovske policije od strane srpskih vlasti izazvalo je čitav niz reakcija. Kako zvaničnika, tako i javnosti u Prištini i Beogradu.

Stojković je iznosio svoje stavove o celom slučaju na svom Tviter nalogu, kao i informacije o pripadnicima policije, što su preneli i mediji.

Tako je N1 javio da se nakon hapšenja, trojica kosovskih policajaca nalaze u Kraljevu, a da je to izjavio advokat Čedomir Stojković, odnosno objavio na svom Tviter nalogu.

N1, međutim, ni u jednom delu ne precizira da je Stojković advokat privedenih policajca, što ipak jesu učinili Informer i Telegraf.

„NATO LOBISTA POSTAO ADVOKAT TERORISTA! Čedomir Stojković: Kosovski policajci moraju biti pušteni!“ – bio je Informerov naslov od 16. juna.

Par minuta kasnije i Telegraf, odnosno Telegrafov portal Republika objavio je sličan naslov i identičan tekst:

„NATO LOBISTA MOLI DA SE PUSTE KOSOVSKI POLICAJCI! Čedomir Stojković postao advokat terorista“.

Informer u svom tekstu koristi i uvredljiv termin za kosovske Albance, potom policajce naziva „specijalcima“ – što nije slučaj, a postavlja pitanje i da li su planirali terorističke napade u Srbiji, što takođe nijedan zvaničnik, niti institucija nije potvrdila.

„NATO lobista Čedomir Stojković, istaknuti opozicionar, advokat je Kuritjevih terorista koji su do zuba naoružani uhapšeni u sredu na teritoriji centralne Srbije, i zdušno ih brani!“ – naveo je Informer, dodajući da se objavom na Tviteru „direktno stavio u odbranu *iptarskih ekstremista“, a za koje se sumnja, navodi ovaj portal – da su „planirali terorističke napade u Srbiji!?!“.

„Kako smo već objavili, kod Kurtijevih ‘specijalaca’ nađeni su ‘kalašnjikovi’, ‘glok’ pištolji, mape i GPS uređaji, što sve ukazuje da su pripremali neko veliko zlo protiv Srba“ – navodi isti portal.

Tako i Informer i Republika osim tvrdnji da je Stojković advokat kosovskih policajca, koriste govor mržnje, te iznose netačne i neprecizne informacije.

Istog dana, više sati kasnije, sam Stojković je demantovao da je advokat kosovskih policajaca.

„DEMANTUJEM da sam advokat uhapšenih kosovskih policajaca. Niko me nije angažovao, ali ukoliko me njihova porodica angažuje VEOMA RADO ću prihvatiti da ih zastupam I branim, jer to je sada pitanje časti ove države u kojoj se govor mržnje, govor nasilja I govor laži koji širi aleksandar vučić mora zaustaviti. On je tvrdio da su ovi policajci: “bili spremni za rat”, “da ima sumnju da su došli nekoga da likvidiraju” a režimski mediji ih opisuju kao teroriste, uprkos potpisanom Briselskom sporazumu“ – naveo je Stojković na svom Tviter nalogu.

Comments

Pročitaj još