• Početna>
  • Vesti>

Uhapšenom N. V. za navodni napad na novinare određen jednomesečni pritvor

Foto: RTS

Srbinu N. V, koji je uhapšen ove nedelje zbog navodnog napada na medije na Severu Kosova određena je mera pritvora.

Advokat N. V. Predrag Miljković potvrdio je za KoSSev da je njegovo klijentu određen 30-dnevni pritvor.

Naznačio je da je ova osoba poslata u zatvor u Podujevu.

Podsetimo, mladić N. V iz Leposavića uhapšen je prekjuče na putu između Leposavića i Sočanice, pod sumnjom da je 29. maja nasrnuo na imovinu Kallxo-a – kako je javio kosovski ministar unutrašnjih poslova, odnosno za napad na novinare iz više medija – kako tvrdi Kosovska policija.

Svećlja je istog dana o hapšenju izvestio uz dve fotografije – maskiranog mladića i otkrivenog, uz puno ime i prezime sa tvrdnjom i da se radi o napadaču i o jednom licu.

Međutim, i prijatelji, i advokat ovog mladića tada su tvrdili za KoSSev da je napravljena dvostruka greška – mladić nije maskiran, i spomenutog dana se zapravo nalazio nekoliko reda iza maskirane osobe na protestu, otkrivenog lica.

Takođe, tvrde da on nije napao novinare.

„On nije taj momak sa kapuljačom, to je zaista živa istina, i vidi se. N.V. stoji u nekom 7. ili 8. redu. On nije napadač na novinare, i ni na koji način, prema našim dokazima nije ni mogao da bude“, kazao nam je Miljković juče.

Istog dana je potvrdio da će dokaze podneti sudu, uključujući i ovu fotografiju, u pokušaju da se mladić što pre pusti na slobodu, iako, usled celokupne situacije, nije „preterani optimista“.

N.V. se stavljaju na teret tri dela: Uništenje ili oštećenje imovine, izazivanje rasne mržnje i netrpeljivosti, i učešće u delima huliganizma, a neposredno nakon hapšenja nalazio se u pritvornom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Oko 30-ak napada na novinare i medijske ekipe zabeleženo je za poslednje dve nedelje na Severu. Ovi incidenti naišli su na snažnu osudu svih domaćih, regionalnih i svetskih medijskih udruženja, uključujući i osude međunarodnih zvaničnika.

Comments

Pročitaj još