• Početna>
  • Vesti>

Todić i Simić podnose tužbu protiv kosovskog ministra lokalne samouprave i medijskog radnika

Foto: RTS

Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić i član Predsedništva Srpske liste Slavko Simić saopštili su danas da će podneti zajedničku tužbu protiv medijskog radnika Pleurata Salihua koji ih je, kako tvrde “na svom profilu društvene mreže Facebook i u pojedinim medijima iz Prištine lažno, bez ikakvog osnova, dokaza ili utemeljenja doveo u vezu sa napadom na novinare u Leposaviću 16. juna”.

“Takođe, advokat Todića i Simića prijavom, odnosno tužbom će obuhvatiti i ministra lokalne samouprave u Vladi u Prištini Elberta Krasnićija zbog lažnih i neosnovanih optužbi koje je objavio na njihov račun na društvenim mrežama i u nekim od medija iz Prištine, označivši ih lažno kao “vođe kriminalne grupe” jer su se sa narodom okupili da mirno protestuju ispred zgrade opštine Leposavić” stoji u saopštenju.

Iz Srpske liste navode da je reč o apsolutnim lažima koje kako ističu “predstavljaju direktnu i nedopustivu pretnju i crtanje mete na čelo kako Todiću i Simiću, tako i svim građanima Leposavića koji se tri nedelje okupljaju da mirno brane svoja osnovna ljudska prava”.

“Jedini cilj ovakvih pretnji jeste da se Todić i Simić, kao i srpski narod u Leposaviću i širom severa zastraše kako bi odustali od borbe za svoje legitimne interese i suprotstave se Kurtijevom teroru, što se nikada neće dogoditi. S tim u vezi, pravni zastupnik Todića i Simića tužbu će podneti sutra. Predstavnici opštine Leposavić u ime Srpske liste jasno i nedvosmisleno su osudili svaki napad na novinare i istakli da je takvo ophođenje nedopustivo, te da su se uvek i u svakoj prilici vodili isključivo takvim načelima” stoji u saopštenju

U saopštenju stoji je srpski narod trpi represiju i maltretiranje.

“Srpski narod na severu Kosova i Metohije mesecima trpi svakodnevnu represiju i teror Aljbina Kurtija i brutalnost pripadnika njegovih specijalnih jedinica Kosovske policije koji na brutalan način maltretiraju miroljubivi srpski narod, izazivaju tenzije i hapse Srbe bez ikakvih dokaza i krivice, kao u slučaju Dušana Obrenovića, Radoša Petrovića, Miluna Milenkovića, Nemanje Vlaškovića i Dalibora Spasića koji stradaju bez ikakve krivice. Činjenice koje mogu da potvrde i pripadnici i predstavnici misije Kfor jeste da građani Leposavića gotovo tri nedelje mirno i dostojanstveno protestuju ispred zgrade opštine, kao i da su Todić i Simić u više navrata pregovarali sa predstavnicima Kfor-a upravo s ciljem smirivanja tenzija na terenu koje podiže Priština svojim jednostranim akcijama i stalnim provokacijama” saopšteno je iz Srpske liste.

Comments

Pročitaj još