Leposavić: Krasnići napustio zgradu opštine

Foto TV Most

Ministar uprave i lokalne samouprave Vlade Kosova Eljbert Krasnići napustio je zgradu opštine Leposavić danas nešto pre 15 časova.

U vreme kada je izlazio iz zgrade okupljeni su farbom gađali policijska vozila kojim je Krasnići stigao i otišao iz Leposavića.

Bačena su i jaja prema vozilima policije. Pre nego što je kolona vozila policije prošla pored okupljenih aktivirana je šok bomba kako bi se okupljeni rasterali.

Krasnići ušao je jutros u zgradu opštine Leposavić da bi se sastao sa gradonačelnikom Ljuljzimom Hetemijem. On je ušao tokom smene policije, a kako javlja dopisnik Tanjuga pokušali su da u zgradu uvedu i odbornike u čemu za sada nisu uspeli.

Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić potvrdio je informaciju o ulasku Krasnićija u opštinsku zgradu, koju mu je kako je rekao, potvrdio komandant mađarskog kontigenta Kfora, koji obezbeđuje sam ulaz u objekat opštine.

Ispred zgrade opštine je obruč crnih džipova Kfora pored kojih su raspoređeni mađarski vojnici, a iza zgrade bodljikava žica, kao i dva vozila specijalnih jedinica policije.

Srbi u četiri opštine na severu Kosova protestuju već tri nedelje zbog postavljanja gradonačelnika izabranih na izborima 23. aprila, a na kojima je izlaznost bila manja od četiri odsto.

Comments

Pročitaj još