• Početna>
  • Vesti>

Uhapšena tri kosovska policajca; KP sumnja da su policajce kidnapovale srpske snage

Foto: Ilustracija

Policija je na teritoriji centralne Srbije uhapsila trojicu naoružanih kosovskih specijalaca, javlja je RTS, pozivajući se na nezvanična informacije, a vest o hapšenju objavili su i neki portali. 

Brzom i efikasnom akcijom srpske policije, uspešno je sprečen pokušaj upada kosovske policije na teritoriju centralne Srbije, a policija će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti dalji rad, piše RTS.

Kosovska policija je sa druge strane zvanično saopštila da je jedinica granične policije, koju su činila tri policijska službenika, u mestu Bare, na teritoriji Kosova, tokom dežuranja primetila maskirano i naoružano lice, nakon čega su na ovo mesto upućene dodatne jedinice.

Kako kosovska policija navodi u svom saopštenju, po dolasku na tu lokaciju, jedinice su primetile službeni automobil ali ne i službenike.

“U pravcu ove lokacije odmah su krenule i druge policijske jedinice, a obaveštene su i druge bezbednosne institucije, među kojima je i Kfor, jer se sumnja da su policajce kidnapovale srpske snage” navodi se u saopštenju.

U cilju preduzimanja konkretnih radnji za bezbednost policajaca, kontaktirani su svi lokalni i međunarodni mehanizmi, kako bi „oni što pre bili pušteni i vraćeni policiji Kosova“, stoji u saopštenju kosovske policije.

Comments

Pročitaj još