• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Kosovska policija kod Vučitrna maltretirala zdravstvene radnike iz Štrpca

Kancelarija za KiM saopštila je da su pripadnici Kosovske policije protekle noći maltretirali lekare i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Štrpcu, tokom terenske intervencije.

“Oni su, naime, sanitetskim vozilom prevezli dvoje mladih do Kosovske Mitrovice koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Štrpcu. Po povratku, u blizini Vučitrna, njih je zaustavila Kosovska policija pod rotacijom i tretirala ih kao najveće kriminalce” stoji u saopštenju.

Prema informacijama koje je dala Kancelarija za KiM, policija je zahtevala od zdravstvenih radnika da izađu iz vozila kako bi pretresli vozilo, a potom ih grubo ispitivali da li imaju licencu i dozvole za rad uz uvrede i pretnje “ovo nije Srbija, ovo je država Kosovo” i poruke da neće moći više da rade i kako se dodaje “želeći da im oduzmu vozilo”.

“Kako svedoči medicinsko osoblje koje je doživelo ovo maltretiranje, sve je učestalije iživljavanje kojem su izloženi, lekari se zaustavljaju bez ikakvog povoda, čak i dok prevoze bolesnike, a ovo je već drugi put u nekoliko dana da se njihove kolege zastrašuju”.

Na kraju saopštenja se dodaje da “za razliku od ovakvog nehumanog i necivilizacijskog ponašanja, zdravstveni radnici Doma zdravlja Štrpce nebrojeno puta su svojim sanitetima prevozili i povređene Albance, nikad ne deleći pacijente prema etničkom ključu”.

Comments

Pročitaj još