• Početna>
  • Vesti>

U Kosovskoj Mitrovici se oglasile sirene, još jedan slučaj hapšenja; okupljeni građani se razilaze

Foto: Radio Mitrovica sever

Građani koji su bili okupljeni kod Doma zdravlja u Kosovskoj Mitrovici nakon hapšenja jedne osobe u centru grada, a sa zahatevom da se sretnu sa predstavnicima Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica i Srpske liste, polako se razilaze.

Građani su se u Kosovskoj Mitrovici okupili danas pošto su se oko podneva, oglasile sirene za uzbunu zbog privođenja jednog lica u centru grada. Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, potvrdio je da je uhapšen M.M. koga optužuju da je kako je ovaj ministar napisao na Fejsbuku “jedan od vođa “Civilne zaštite” i vođa kriminalnih grupa”. Svečlja ga takođe okrivljuje za “napade na pripadnike Kosovske policije i institucije Kosova”.Očevici sa kojima smo razgovarali tvrde da je privođenje koje se odigralo u jednom muškom frizerskom salonu u samom centru grada, obavljeno na kako su rekli “brutalan” način te da su ga obavili pripadnici specijanih jedinica Kosovske policije. Oni su, prema njihovom svedočenju, tokom akcije hapšenja, pod naoružanjem bii okrenuti ka građanstvu koje se tu zadesilo. U jednom momentu je bačen suzavac. Potom su se vozilima udaljili kroz ulicu Lole Ribara.

Okupljeni građani tražili su od predstavnika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića da se on i članovi Srpske liste obrate građanima kako bi ih informisali o narednim koracima.

Glavni poverenik „Pokreta za odbranu KiM“, Nebojša Jović koji je bio sa okupljenim građanima, govoreći o daljim koracima, rekao je da će javnost biti blagovremeno obaveštena i to, kako je obećao, posredstvom medija.

Više vozila specijalne kosovske policije raspoređeno je nedaleko od autobuske stanice.

U ostalim delovima Kosovske Mitrovice je mirno. Na glavnom mostu nalaze se pripadnici Kfora.

Na glavnoj raskrsnici u Bošnjačkoj mahali, koja vodi prema istočnom mostu, trenutno su stacionirana četiri vozila regularne kosovske policije, jedno vozilo KFOR-a i dva oklopna vozila specijalne jedinice kosovske policije. Kontakt Plus radio javlja da su tu zamenik komandira regionalne policije na severu Kosova Veton Eljšani, kao i predstavnik KFOR-a, koji je bio glavni pregovarač tokom događaja u Zvečanu 29. maja. Niže na mostu, nalazi se jedno vozilo regularne policije i EULEX-a, a na jugu, kod ETC-a, stacionirana su tri oklopna vozila specijalne jedinice i jedno vatrogasno. Saobraćaj se odvija normalno. Naš reporter javlja da je na raskrsnici kod Tehničke škole, okupljena manja grupa građana, a da su se troja ambulantnih kola i jedno vatrogasno povukli sa ulice.

Podsetimo, ovo hapšenje desilo se u danu kada je u Zvečanu organizovan skup podrške Petroviću i Obrenoviću uhapšenima 29. maja kada su počeli nemiri na severu Kosova.

Comments

Pročitaj još