• Početna>
  • Vesti>

Milatović: Potrebni novi izbori na severu KiM i osnivanje ZSO

Podgorica, 4. aprila 2023 - Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatoviæ rekao je danas, odgovarajuæi na pitanje da li æe ta zemlja razmatrati odluku da se prikljuèi Otvorenom Balkanu, da je to nešto èime treba da se pozabavi naredna vlada koja æe, kaže, biti rezultat novog saziva Skupštine Crne Gore. FOTO TANJUG/STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bs

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović ocenio je da bi za poboljšanje situacije na KiM trebalo da se održe novi izbori u opštinama na severu i da bude osnovana Zajednica srpskih opština.

Jakov Milatović je za bečki Standard, govoreći o situaciji na KiM, rekao da je napad na vojnike Kfora bio apsolutno neprihvatljiv, prenosi portal RTCG.

“Ovi vojnici su uradili prilično dobar posao u zaštiti dela baštine Srpske crkve na Kosovu, što je važna spona sa narodom Crne Gore, jer su većina ljudi u Crnoj Gori vernici Srpske crkve. Da bi se situacija popravila, trebalo bi da se održe novi izbori u severnim opštinama Kosova. A Kosovo treba da izgradi Zajednicu za severne opštine”, istakao je Milatović. 

Komentarišući inicijativu “Otvoreni Balkan”, Milatović je naveo da je naš deo Evrope jedini bio bez granica pre 50 godina, a da sada ima granice.

“Sve naše ekonomije su međusobno povezane i korist za naše ljude bi bila da se troškovi na granicama minimiziraju”, poručio je Milatović.

Prema njegovoj oceni, “Otvoreni Balkan” je proces koji je rezultat veoma sporog napretka u Berlinskom procesu, započetom pre deset godina.

Comments

Pročitaj još