• Početna>
  • Vesti>

Pušten Srbin uhapšen zbog navodnog ratnog zločina; Porodica: Rekli mu da nije kriv i da može da ide

Srbin M.M. (1955) – uhapšen u četvrtak u selu Bosce kod Kosovske Kamenice, uz optužbe za ratni zločin, pušten je već narednog dana. „Rekli su mu – „slobodan si, nisi odgovoran za to“, kazao nam je sin M. M.

Ova osoba uhapšena je u četvrtak, a istog dana joj je određeno zadržavanje.

Kako je za naš portal kazao sin uhapšenog M. M, tog dana je u Boscu uhapšeno više osoba i to „nasumično“. Dok su ostali pušteni, M. M. je prebačen za Prištinu.

Porodica je potom stupila u kontakt sa njim, kada su i saznali da se tereti da je navodno 1999. godine počinio ratni zločin.

Njegov sin je, međutim, kazao za KoSSev da M. M. nije ratni zločinac, te da za vreme rata nije bio ni u vojsci, a ni policiji, već je radio kao portir u Zdravstvenom centru.

Kosovska policija potvrdila je juče u šturom policijskom izveštaju da je u četvrtak u Kosovskoj Kamenici uhapšena jedna osoba za „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, te da joj je određen pritvor.

M. M. je, međutim juče pušten, tj. dan nakon privođenja, potvrdio je njegov sin za KoSSev.

Kaže da su njegovom ocu rekli da „nije odgovoran“ za šta su ga teretili.

„Rekli su mu – slobodan si, nisi odgovoran za to“, naveo je njegov sin, bez iznošenja drugih detalja.

Ujedno nije mogao da nam potvrdi, niti demantuje da li je hapšenje izvršeno greškom.

Takođe kaže da im je pre puštanja M. M, advokat kojeg je angažovala Kancelarija za KiM najavio da će ova osoba biti puštena.

„On je izveden pred javnog tužioca, a advokat mi je preneo da će da ga puste jer nemaju osnov da ga zadrže“, rekao nam je sin M. M.

Naglašava da njegov otac nije doživeo nikakve neprijatnosti dok je bio u pritvoru, te da su se dobro ophodili prema njemu.

KoSSev portal se obratio osnovnim sudovima u Prištini i Gnjilanu, predstavnicima Kosovske policije u istim gradovima, kao i kosovskom tužilaštvu za više detalja u vezi sa hapšenjem, tj. puštanjem ove osobe.

Do objavljivanja vesti odgovori nisu stigli.

Advokat M. M, Vasilije Arsić, neposredno pre puštanja svog klijenta kazao je za Tanjug da tužilaštvo nema dokaza u vezi sa navodima da je M. M. izvršio ratni zločin,

Sa druge strane, kazao je da se sumnja na krivično delo „povreda groba“, kao i da će dalja istraga zavisiti od saslušanja svedoka i prikupljanja drugih dokaza.

Comments

Pročitaj još