• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde SAD važna osnova za mir u regionu

Foto: Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas načelnika Biroa Nacionalne garde SAD generala Danijela R. Hokansona i u razgovoru istakao da je naša zemlja, uz očuvanje svoje vojne neutralnosti, spremna da unapređuje partnersku saradnju sa američkom vojskom u cilju održanja mira i stabilnosti u regionu i šire.

Govoreći o najnovijem razvoju događaja na Kosovu i Metohiji, predsednik je detaljnije obavestio generala Hokansona o uzrocima eskalacije nasilja i, u tom kontekstu, zahvalio na angažmanu i jasnim porukama američke strane u smirivanju tenzija izazvanih jednostranim aktima prištinskih vlasti, saopštila je predsednikova pres služba.

General Hokanson je zahvalio predsedniku Vučiću na liderstvu u teškoj situaciji, a bez kojeg bi mir i stabilnost u regionu bili ugroženi. On je takođe istakao veliki doprinos Vojske Srbije u mirovnim misijama u svetu.

Ovom prilikom se razgovaralo i o različitim konkretnim načinima saradnje Srbije i SAD u oblasti odbrane, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je razgovarao u Beogradu sa načelnikom Biroa Nacionalne garde SAD generalom Danielom R. Hokansonom o daljem jačanju partnerstva, prijateljstva i poverenja između oružanih snaga Srbije i SAD.

Vučić je na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav” naveo da saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde SAD pruža snažan podsticaj unapređenju sveukupnih odnosa Srbije i SAD i predstavlja važnu osnovu za mir i stabilnost regiona.

Comments

Pročitaj još