• Početna>
  • Vesti>

Građani severa Kosova nastavljaju proteste – u svim opštinama mirno

Foto Radio Mitrovica sever

U Zvečanu su u blizini opštinske zgrade i danas okupljeni građani. Zaposleni u lokalnoj samoupravi, potpisivanjem u evidencije dolazaka potvrđuju da dolaze na posao. Pripadnici kfora su i dalje stacionirani na istim lokacijama.

Oni su juče, podsetimo uklonili bodljikavu žicu prethodno postavljenu oko zgrade opštine. Metalna ograda se nalazi na istom mestu a vojnici KFORa stoje u neposrednoj blizini linije koja ih razdvaja od građana koji protestuju.

I deveti dan protesta Srbi istrajavaju na zahtevima da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava i sa severa KiM, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština. U Zvečanu je još jedan zahtev upućen, a to je da budu oslobođeni uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović.

Ispred samog opštinskog objekta i dalje su stacionirana tri vozila specijalne jedinice Kosovske policije. Noć je protekla mirno.

Slična je situacija i u ostale dve opštine na severu , u Leposaviću i Zubinom potoku gde građani deveti dana iskazuju miran protest i ostaju pri svojim zahtevima.

Leposavić: Srbi i KFOR odmerili snage u potezanju konopca

Ispred opštinske zgrade u Leposaviću, Srbi i pripadnici američkog kontingenta KFOR-a danas su odmerili snage kada je reč o potezanju konopca.

Američki vojnici su odneli pobedu sa 2:1.

Događaj je organizovan u čast”Radničkih sportskih igara” koje se tradicionalno održavaju u Leposaviću više od 40 godina.

Inače, Srbi u Leposaviću i danas mirno protestuju ispred opštinske zgrade jer se trenutno u tom objektu nalaze novoizabrani gradonačelnik Ljuljzim Hetemi i pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije.

Comments

Pročitaj još