• Početna>
  • Vesti>

KP: U akciji protiv šverca zaplenjeno svinjsko i goveđe meso i paketići čokolade

Foto Kosovska policija

Prema izveštaju kosovske policije Jedinica za brze intervencije granične policije Kosova, danas je intervenisala u dva slučaja na severu Kosova u opštini Leposavić u mestu Košutica.

Jutros je zaustavljeno taksi vozilo marke “Golf” koje se kretalo iz centralne Srbije prema teritoriji Kosova i kako stoji u izveštaju “putem koji nije dozvoljen za prelazak granice.”Vozilo je pretreseno, oduzeta roba (četiri paketa svinjskog pečenog i sušenog svinjskog i goveđeg mesa) i upućeno na carinski terminal. U policijskoj proceduri kontaktiran je javni tužilac, a on naložio da se pokrene postupak za „krijumčarenje robe“ i „neovlašćeni prelazak graničnih prelaza “.

U drugom odvojenom slučaju, na istom mestu u 10:25 danas, policija je prilikom pretresa vozila u prtljažniku, na zadnjem sedištu i na drugim sedištima automobila marke “mercedes”, pronašla 150 paketića čokolada “Snikers”, takođe oduzela i isto postupila. I ovaj slučaj okarakterisan je kao ” krijumčarenje robe” i „neovlašćeni prelazak graničnice”, kako stoji u izveštaju kosovske policije. I ovo vozilo je upućeno na carinski terminal , a slučaj je u redovnoj proceduri.

Comments

Pročitaj još