• Početna>
  • Vesti>

Koha: “Kurti objavio imena glavnih organizatora nereda na severu”

Foto: Ekonomia online

Prištinski portal Koha objavio je spisak imena Srba koje je danas javno na sednici kosovske Skupštine kosovski premijer Aljbin Kurti optužio za organizovanje nereda na severu Kosova i za napad na Kfor.

Kako piše ovaj portal, kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je, na današnjoj sednici kosovske Skupštine imena nekih ljudi za koje je rekao da su glavni organizatori nereda na severu poslednjih dana.

“Prema njegovim rečima, glavnu ulogu u organizovanju demonstranata imaju pripadnici nelegalne formacije takozvane „civilne odbrane“ i bivši pripadnici kosovske policije. Ovi protesti su nam, uprkos svoj zlobi, poslužili da izvršimo valjane identifikacije“prenosi Koha Kurtijeve reči.

Kurti je prema pisanju ovog medija, ta imena dovodio u vezu sa nekadašnjom Civilnom zaštitom, sa navijačima “Crvene Zvezde”, a među njima su i nekadašnji službenici Kosovske policije.

„Sledeća pobeda konstitucionalizma je u našim rukama. Policiji treba podrška, dajte podršku. Kosovo ne treba da plati grešku Srpske liste, već oni sami“, rekao je na kraju Kurti.


Comments

Pročitaj još