• Početna>
  • Vesti>

Netačno: Kosovske vlasti nisu sprečavale Srbe da odu na miting SNS-a u Beogradu

List Alo objavio je vest pod nazivom „KURTIJEVI I VJOSINI JASTREBOVI: Moramo sprečiti Srbe da dođu 26. maja i pokažu koliko vole svoju zemlju”, pre velikog mitinga koji je organiyovala Srpska Napredna Stranka u Beogradu. Za ovkav spin naslov iskorišten je Twiter status šefa kabineta predsednice Kosova u kome se navodi sa su mnogi Srbi sa sevra Kosova primorani da idu na miting.

Slične tvrdnje i dokazi kružili su na društvenim mrežama što je ovaj tabloid iskoristio da dovede u vezu sa srpskom opozicijom. Alo u ovoj spinovanoj vesti navodi da “Kurtijevi i Vjosini jastrebovi ponavljaju priču Zorana Lutovca, Vuka Jeremića, Srđana Milivojevića”, čime je pokušao da vlast predstavi kao patriote a opoziciju kao izdajnike, nebi li podstakao više ljudi da doju na miting Srpske Napredne Stranke u Beogradu.

U tekstu se takođe citira predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je govorio o svojim prethodnim skupovima.

Činjenica je da Srbe koji su sa Kosova brojnim autobusima otišli na miting Srpske Napredne stranke niko nije sprečavao da odu u Beograd. Prema navodima organizatora skupa u Beogradu, iz srpskih sredina na Kosovu je za Beograd otišlo oko 10000 Srba. Istog dana su specijalne jedinice Policije Kosova sa gradonačelnicima zauzeli opštinske zgrade u opštinama na severu, što je bio razlog za nove nemire i tenzije u ovom delu Kosova.

Comments

Pročitaj još