KP: U Zvečanu uhapšeno pet osoba

Foto: Radio Mitrovica sever

Kosovska je saopštila da je tokom incidenata u Zvečanu uhapsila pet osoba. Policija tvrdi da okupljeni nisu ispoštovali zvanična naređenja da odu, već su pružili otpor i “počeli da bacaju razno oruđe, čuli su se molotovljevi kokteli, granate, eksplozivne naprave, a čuli su se i pucnji”.

“Usled neobuzdanog nasilja do sada je povređeno više službenika KFOR-a, a do sada je uһapšeno pet osumnjičeniһ koji su nad njima vršili napade i nasilje” navodi policija.

U saopštenju se dodaje da su ” demonstranti provocirali, bili nasilni i ispisivali ispisivali provokativne natpise sa srpskim i ruskim simbolima na policijskim vozilima Kfora, oštetili delove vozila, bušili gume”.

Saopštavaju i da su na snazi bile sirene u Zvečanu “koje mobilišu građane na okupljanje”.

I u Leposaviću demonstranti su bacali razne predmete i petarde/piroteһnička sredstva na službena lica i policijska vozila, navodi se u saopštenju.

Policija je kažu “reagovala profesionalno i molila demonstrante da protestuju mirno, da ne napadaju i ne ugrožavaju živote policajaca, da oslobode put i službena vozila za saobračaj”.

Prisutni zvaničnici Kfora kontinuirano su upućivali takav zaһtev demonstrantima, navodi policija

Kosovska policija je u kontinuitetu sarađivala sa KFOR-om kako bi upravljala situacijom i KFOR je bio primoran da reaguje, navodi se u saopštenju.

Policija je započela intenzivne istrage u vezi sa nasiljem i napadima na medije, pripadnike KFOR-a i policiju u saradnji sa misijom KFOR ističe policija i dodaje da je protest i dalje u toku i da je posebno napeto u Zvečanu.

Comments

Pročitaj još