• Početna>
  • Vesti>

U toku sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, prisustvuje državni i vojni vrh Srbije

Foto: FoNet

U toku je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koja je zakazana nakon jučerašnjeg nasilnog upada kosovske policije i novoimenovanih predsednika opština u zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Sednici Saveta za nacionalnu bezbednosti pored predsednika Vučića prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, ministar policije Bratislav Gašić, direktor BIA Aleksandar Vulin, kao i šefovi službi bezbednosti VOA i VBA.

Sednici prisustvuju i republički javni tužilac Zagorka Dolovac, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, šef diplomatije Ivica Dačić, ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Vučić, koji je i komandant vojske, izdao je juče naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen, dok je ministar odbrane Miloš Vučević rekao da se VS razmešta na pozicijama ka administrativnoj liniji.

“Srbija neće dozvoliti novu “Oluju”, 17. mart i naći će adekvatan odgovor, pre svega politički, a ne isključujem ni neki drugi odgovor koji će biti adekvatan opasnosti, poručio je Vučević.

U sukobima kosovske policije i građana na severu Kosova i Metohije povređeno je nekoliko desetina ljudi. Policija je vozilima blokirala prilaze zgradama opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić u koje su ušli novoimenovani predsednici, koji su tamo nekoliko sati boravili. Kosovska policija se i ovog jutra nalazi u zgradama opština.

Predsednik Aleksandar Vučić je na skupu “Srbija nade” rekao da nam sledi težak period oko Kosova i Metohije, verovatno najteži.

“Boriću se za svaki sekund mira, da duže traje, ali prvi napad na Srbe na severu Kosova i Metohije, Srbija neće sedeti skrštenih ruku. Hoćete li da preterujete Srbe, nećete ih proterati”, poručio je predsednik.

Comments

Pročitaj još