Vučić: Na skupu ću ponuditi nova rešenja i dijalog

Foto: printscreen / PINK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će danas na skupu “Srbija nade” ponuditi nova rešenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.

Vučić je rekao da će se na skupu truditi da govori pomirljivim jezikom, ponuditi nova rešenja i nove stvari i pozvati na dijalog one koji misle drugačije, “ne zato što je slab”.

“Imam neuobičajeni mir i moja uloga će se od ponedeljka promeniti. Imaćemo skup i o tome ću pričati”, dodao je Vučić za TV Pink.

Istakao je da u demokratijama ne mogu svi da mislite isto, da je normalno da ima više demonstrancija, ali da je normalno da se te tenzije rešavaju izborima.

“Postoji procedura kako se smenjuje predsednik i morate da skupite potpise dve trećine narodnih poslanika. Oni to nemaju i rekao sam im da ću im pomoći u tome, ali onda se ide na referendum i ako narod kaže da je za smenu predsednika, ja sam smenjen. Ali ako narod kaže da nisu, onda su oni u problemu”, naveo je Vučić.

Istakao je da u Srbiji postoje jasno propisane zakonske procedure i da “u Srbiji neće biti Majdana i zauzimanja zgrada”.

“Mi smo ih pustili prošli put, ne zato što ne možemo da sačuvamo Skupštinu, već da bi se videlo ko sprovodi nasilje i da ljudi vide da se trudimo da im rečima objasnimo da ne čine krivična dela. Tek kada su ušli u Skupštinu i počeli da ruše, policija je reagovala. Tako je bilo i sa RTS-om”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da svima koji žele oružane sukobe da ih neće biti i da ga niko neće uplašiti, jer, kako je naveo, “nikada neće bežati niti napustiti svoju zemlju.”

“Nemam račune u inostranstvu, ništa pokrao nisam, borio sam se za ovu zemlju i nisam spavao 11 godina i da mi kažete kako ću da bežim, zbog čega? Što smo uradili više auto-puteva nego u prethodnih 50 godina?”, istakao je Vučić.

Na pitanje da pojasni to što je stvari u vezi sa strankom, Vučić je odgovorio da će o tome pričati sutra uveče.

Vučić je naglasio da će se sadašnje opozicije sećati generacije političara i za 20 godina koja je, kako je ocenio, u dane žalosti pozivala na političke proteste.

“Da zloupotrebite ovakvu tragediju i da još u vreme dana žalosti i tišine, dana tuge i suza, pozovete na političke proteste, to će ući u anale političkog beščašća. To se nikada nigde u svetu, niti u Srbiji, nije dogodilo, nijedan odgovoran političar to ne bi dozvolio“, dodao je Vučić.

“Ja to nisam uradio, mi to nismo uradili ni 2007, niti 2009. ni 2013. kada je neko drugi bio gradonačelnik kada smo imali u Ivanči ubistvo 13 ljudi”, dodao je Vučić.

“To se ne radi, granice moraju da postoje, ali za neke ne postoje”, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još