• Početna>
  • Vesti>

Varhelji sa predstavnicima Srpske liste u Severnoj Mitrovici

Foto: EU

Nakon što je zajedno sa saradnicima peške prešao most preko Ibra, evropski komesar za proširenje oliver Varhelji se u Severnoj Mitrovici sastao sa predsednikom i potpredsednikom Srpske liste, Goranom Rakićem i Igorom Simićem.

„Uspostavljanje Zajednice opština sa srpskom većinom je preduslov za normalizaciju i napredak na Kosovu“, poručio je u komentaru nakon posete Varhelji, iako nakon sastanka, nije bilo izjava za medije.

Kaže da je sa Rakićem razgovarao o podršci EU ovom regionu.

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji danas je imao sastanke sa predsednicom i premijerom Kosova Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, kao i sa predsednikom kosovske skupštine Glaukom Konjufcom i kosovskim ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom.

”Otvorena diskusija sa premijerom Aljbinom Kurtijem, zamenikom Besnikom Bisljimijem i člavnovima kabineta o napretku Kosova na putu prema Evropskoj uniji. EU nudi značajnu podršku u ekonomskom napretku, što je povezano sa daljom implementacijom reformi, kao i implementacijom dogovorenog sporazuma, uključujući implementaciju Zajednice srpskih opština”, napisao je Varhelji na svom nalogu na Tviteru.

Comments

Pročitaj još