• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: U selu Ugljare kod Kosova Polja na dečjem igralištu, osvanuli su natpisi UČK

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U selu Ugljare kod Kosova Polja na dečjem igralištu, koje je prošle godine obnovila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, osvanuli su natpisi UČK, što je najstrašniji i najbesramniji vid pretnje, koji se ne sme tolerisati ni u jednom civilizovanom društvu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Samo kukavice i podlaci najgore vrste urezuju preteće političke poruke na dečjem mobilijaru, i ovom prilikom jasno i nedvosmisleno poručujemo da nikome neće biti dozvoljeno da ugrožava bezbednost dece na KiM, bilo da su ona srpske ili neke druge nacionalnosti” stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Šovinistička politika Aljbina Kurtija počela je da odjekuje i na dečjim igralištima, i samo onaj ko se pravi nevešt može da negira direktnu vezu između njegove politike terora i pretnji srpskoj deci, dodaje se.

U saopštenju se ističe da Srbi u Ugljaru godinama žive u negostoljubivom okruženju, i upravo je odnos prema njima najbolji pokazatelj ekstremne netolerantnosti društva koje gradi Aljbin Kurti sa svojim ideološkim istomišljenicima.

“Ako neko misli da su Srbi u Ugljaru laka meta, neka razmisli dva puta, jer oni nisu ni sami ni bespomoćni i to bi trebalo posebno da znaju predstavnici međunarodne zajednice, koji snose punu odgovornost za veoma krhko stanje na terenu” navodi se.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju podsećaju da je pre samo nekoliko dana u blizini škole u Ugljaru na decu pucano, što potvrđuje da pretnja Srbima u tom selu nije izmišljena ili preuveličana, već da je i te kako sveprisutna i da zahteva hitnu reakciju kako bi ljudima tamo bilo omogućeno da žive normalnim životom, a deci da rastu bez straha.

Comments

Pročitaj još