• Početna>
  • Vesti>

Gazeta: U četvrtak gradonačelnici Zubinog Potoka i Zvečana polažu zakletvu, mesta promenjena

Foto: Radio Mitrovica sever

Očekuje se da će Iljir (Ilir) Peci kao novi gradonačelnik Zvečana i Izmir Zećiri (Zeqiri) kao novi gradonačelnik Zubinog Potoka položiti zakletvu u četvrtak 25. maja. Peci i Zećiri će polaganje zakletve obaviti u 10.00 časova u „javnim objektima“. Zvaničnik DPK Betim Đoši potvrdio je ovo za Ekspres, prenosi KoSSev.

On je za Ekspres rekao da će oba predsednika položiti zakletvu u javnim objektima, dodajući da su svečane sednice sazvali najstariji odbornici dve skupštine, koji su iz redova Samoopredeljenja.

„Dve opštine koje je DPK dobio na izborima sazvale su svoje sednice za 26. maj u zakonskom roku, ali su pozive uputili najstariji odbornici u ove dve opštine, kako zakon kaže. U ovom slučaju, odlučeno je da u obe skupštine najstariji poslanici budu iz redova Samoopredeljenja. Pozivi su upućeni za 26. maj, jedan u 10.00 časova, a drugi u 13.00 časova, ali su na zahtev ministarstava, dva najstarija odbornika u ovim opštinama promenila datume i mesta, iz razloga koje je zatražilo ministarstvo, dakle iz bezbednosnih razloga i slično, te je odlučeno da se održe 25. maja u javnim objektima, ali su mesto promenili stariji odbornici, u saglasnost sa Ministarstvom za lokalnu samoupravu. Koliko ja znam, obe sednice biće održane u 10.00 časova“, rekao je Đoši za Ekspres.

Peci i Zećiri su kandidati DPK koji su osvojili najviše glasova u Zvečanu i Zubinom Potoku na izborima 23. aprila, koje je karakterisala mala izlaznost.

Gazeta Ekspres je pokušala da dobije odgovor od ministra administracije lokalne samouprave Eljberta Krasnićija da ga pita o datumu polaganja zakletve predsednika opštine Leposavić Luljzima Hetemija, ali on nije odgovarao na pozive redakcije.

Erden Atić je u petak položio zakletvu kao novi gradonačelnik Severne Mitrovice.

Comments

Pročitaj još