• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa skupa u Pančevu: Neću vam dozvoliti da zemlju razorite i nećete dobiti nezavisno Kosovo

Foto Novosti

Danas ne slučajno Albanci su u Kosovskoj Mitrovici predstavili svog gradonačelnika, gradonačelnika koji nije dobio ni 3 posto glasova, odnosno neizlaznost od 3 posto i sa 800 glasova postao je gradonačelnik za desetine hiljada Srba, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se na skupu u Pančevu.

„Kažu, pa može normalno je. Najsnažnije zemlje Evrope, petorka, Kvinta…kažu legalni su izbori. Zamislite šta bi rekli za Srbiju da je izašlo 3 posto na izbore. Nama kažu pitanje je legitimiteta i kada izađe 50 posto i 55, a nekima i kada izađe 3 posto a kada je u njihovom interesu legitimitet i legalitet se ne dovode u pitanje. Zašto sam vam ovo rekao, rekao sam da znate da ništa što se događa danas nije slučajno, ama baš ništa! Oni su mislili i očekivali od nas, da im predamo Kosovo i Metohiju na tacni, da im kažemo evo pomirili smo se, imali ste pravo kada ste nas bombardovali, kada ste ubijali našu decu i kada ste rušili naše fabrike i ovde po Pančevu.

Pošto smo rekli da nećemo da odustanemo od podrške međunarodno pravnim normama, povelje UN i da nećemo da odustanemo od Ustava RS i teritorijalnog integriteta Srbije, e onda su krenuli da izazivaju probleme. Nije slučajno ni to što juče zaustavljaju Srbe i naplaćuju im kazne za koje nemaju pravo da naplaćuju. I danas kada sam razgovarao sa evropskim predstavnicima, oni mi kažu to je greška, uvek je greška, ali na štetu Srba i šta god da uradite i kako god da uradite uvek negde pogreše kada smo mi Srbi i Srbija u pitanju.

„Sve mi razumemo, samo nemojte da nas terate da vas uvek razumemo kada grešite na našu štetu i kada grešite na štetu međunarodnog prava.“ Mi nemamo kud, mi smo mala zemlja, mali narod i svi narod koji žive u našoj zemlji, nema nas mnogo, ali imamo jednu osobinu a to je da čuvamo svoje i ne tražimo ništa tuđe i od toga što je naše nećemo da odustajemo, a vi vršite pritiske kakve god hoćete i kolike god hoćete!.., poručio je.

Vučić je rekao na skupu da je veoma  zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

„ Srbi su im danas dali rok do 1.juna da se prekine sa šikaniranjem i maltretiranjem građana srpske nacionalnosti. Veoma sam zabrinut, jer nikad ne znate koja će nova provokacija iz Prištine da dođe, ali jedno uvek znam, šta god Priština uradila i šta god im oni rekli, tobož, uvek će na kraju Srbija da bude kriva, jer Priština je njihovo čedo. To je ono što su oni rodili, to je ono što su napravili. A Srbija mala i nejaka protiv svih tih velikih. I onda ono što možemo da činimo, što možemo da radimo da sačuvamo naše ime i prezime i svoju zemlju, to radimo. Plašim se da ćemo morati da budemo još čvršći i snažniji da bismo odbranili svoju Srbiju.

Ono što ja kažem danas, kao predsednik republike, a ne kao predsednik bilo koje političke stranke, radite šta hoćete i spolja i ovde u zemlji, neću vam dozvoliti da Srbiju razorite i nećete dobiti nezavisno Kosovo, kao što se nadate“, rekao je Vučić.

„Trudili smo se u predhodnoj deceniji da popravljamo stvari, da uradimo mnogo stvari. Sita je Srbija vaših revolucija i uništavanja fabrika srpskih, uništvanja svega što je srpsko, naših vitalnih i nacionalnih interesa, Dragi građani jel Kurti podržava vas ovde ili one koji će opet da maltretiraju Beograđane na Gazeli? Da nije nas podržao Kurti? Nije. Podržali su svom snagom one koji će da maltretiraju građane. Pa zar vam to nije dovoljno, zar vam nije jasno ko je na pravoj strani i ko štoti interese naroda Srbije i građana Srbije.! Neću da govorim o Zagrebu i mnogim drugima… Kažu Vučić pustio Ruse i Kineze, Vučić ovakav i onakav…Pa Vučić je takav, znate zbog čega? Ponosan sam zbog toga, Vučić je takav zato što ne da na Srbiju, ne da ni najvećima ni najmoćnijima na Srbiju zato što štitim Srbiju, zato što mi je Srbija u oku i u srcu, zato što mi je Srbija sve na svetu i zato što im ne dam da je razore.

„Ne dam im da Kosovo bude nezavisno, neće oni da vode spoljnu politiku Srbije i da određuju kome ćemo da uvodimo sankcije kome nećemo. Narod u srbiji će o tome da donosi odluku. Neće oni da mi određuju hoću li u Nato pakt ili neću, narod u Srbiji će da određuje, a narod je rekao da smo neutralni i da ćemo sami da čuvamo svoju zemlju!!! I jedan dan da poživim i ni dana više, ponosan sam što sam ovo izgovorio ovde u Pančevu u junačkom Banatu, da znate da sam kao predsednik Srbije, prvi čovek zemlje vodio nezavisnu politiku, politiku suverene Srbije i da nisam dao na našu Srbiju.

Služim i služiću samo Srbiji i svom narodu i zato kažem svim građanima ove zemlje „Nema povlačenja, nema predaje“ Sačuvaćemo svoju zemlju, ići ćemo napred, sačuvaćemo svoju zemlju i nećemo je dati!!!!, završio je ovim rečima obraćanje predsednik Srbije.

Comments

Pročitaj još