• Početna>
  • Vesti>

Kurti razgovarao Šoleom o procesu dijaloga i sprovođenju Osnovnog sporazuma

Premijer Kosova Aljbin Kurti razgovarao je sinoć telefonom sa višim savetnikom Stejt departmenta SAD Derekom Šoleom o procesu dijaloga između Kosova i Srbije i sprovođenju Osnovnog sporazuma.

Kako je saopšteno iz Kabineta premijera, Kurti i Šole su takođe razgvarali i o poseti administratorke USAID-a Samante Pauer Kosovu, koja je zajedno sa Kurtijem i ministarkom Rizvanoli najavila prvu aukciju za solarni energetski park kapaciteta 100 megavata.

“Razgovarano je o procesu dijaloga između Kosova i Srbije, sa akcentom na punom i bezuslovnom sprovođenju Osnovnog sporazuma, kao i o sastanku koji je održan u ponedeljak u Briselu na nivou glavnih pregovarača. Bilo je reči i o situaciji u četiri opštine na severu Kosova posle izbora 23. aprila i o finalizaciji izbornog procesa povodom održavanja konstitutivnih sednica i polaganja zakletve izabranih predsednika opština”, navodi se u saopštenju Vlade.

Podsetimo, savetnik u američkom Stejt Departmentu Derek Šole razgovorao je sinoć i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o situaciji na Kosovu. 

Comments

Pročitaj još