• Početna>
  • Vesti>

PKS poziva na skup 26. maja u Beogradu: Podržavamo Aleksandra Vučića

Partija kosovskih Srba koju predvodi Aleksandar Jablanović pozvala je svoje sunarodnike sa Kosova da 26. maja kada je od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića najavljen “najveći skup ikada” zajedno odu u Beograd da podrže predsednika Srbije i ohrabre ga da nastavi, kako su naveli, “borbu na međunarodnom planu”.

Protest “Srbija protiv nasilja” koji je u Beogradu 08. i 12. maja organizovan od strane nekoliko opozicionih stranaka, iz Partije kosovskih Srba ocenili su kao “borbu za golu vlast, a ne za državu i narod”, koji se kako navode, “lažno predstavlja”.

“Nas kao i sve Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji ova tragedija posebno pogađa jer kroz patnju i stradanje prolazimo skoro svakodnevno. Oni koji monstruozno ubistvo nevinih žele da pretvore u bunt i linč protiv države i institucija, isti su oni koji bi zarad dolaska na vlast predali i Srbe i Kosovo. To su isti oni ljudi koji su od 2000 do 2012. politički profitirali na nesreći Srba na KiM i zato nam njihovi potezi bude sumnju u njihovu želju za destabilizacijom Srbije u režiji stranih službi”, stoji u saopštenju ove partije.

Ističu i da dobro pamte Vojslava Koštunicu koji se, kako tvrde “skrivao u Beogradu” i Borisa Tadića koji je “pobegao u Rumuniju” kada je 2008. Kosovo proglasilo nezavisnost.

“Pamtimo dobro 2011. kada je DS i njegova Vlada poslala na nas Srbe, Beogradski odred žandarmerije da razbije naše barikade zarad `višeg cilja`. Sve ovo i još mnogo toga nam daje pravo i potrebu da pored svih razlika koje smo imali i koje imamo, mi iz Partije kosovskih Srba, jasno stanemo uz našu državu i predsednika Aleksandra Vučića. Da ne dozvolimo da na nesreći koja nas je zadesila, profitiraju oni koji smrt nevinih koriste za političku borbu i dolazak na vlast”, ističu.

Pozvali su svoje sunarodnike sa Kosova, da 26. maja pred predsednika Srbije izesu jasan stav.

“Samo jedna borba odlučuje sudbine svih nas, a to je borba za Srbiju i Kosovo i da i pored nekih `poraza koje smo doživeli` kao narod na Kosovu, a koji su posledica ogromne podrške zapadnih sila koju imaju Albanci, ohrabrimo predsednika da nastavi borbu na međunarodnom planu. Mi verujemo da bi ovakva kvazi opozicija nama zadala konačni i `smrtonosni udarac`, napominju.

Ozbiljne ljude, su kako navode, pozvali da “saborno i jedinstveno” pokažu da se vlast može menjati ali ne silom i sa onima “koji su već mnogo puta izdali Srbe sa Kosova od 2000 do 2012. godine”.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pozvao građane da dođu 26. maja u Beograd na skup “za odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti Srbije”, “najveći skup u istoriji Srbije”. Ovaj poziv usledio je nakon dva protesta pod nazivom “Srbija protiv nasilja” u organizaciji nekoliko opozicionih stranaka.

Comments

Pročitaj još