• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Izbori najkasnije u septembru, ali opozicija neće birati koji

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić rekao je da opozicija misli da ako skupi ljude na ulici neko treba da prihvata, kaže “nebulozne zahteve za smenu Bratislava Gašića čiji je posao da deluje represivno”. Najavio je mogućnost izbora najkasnije u septembru, ali da opozicija neće da bira koji će tada izbori da budu, dodavši da će 26. maja biti zanimljivih odluka.

Aleksandar Vučić rekao je u Duvaništu, gde je prikazano predato neregistrovano oružje,da je mogućnost izbora najkasnije u septembru, ali da opozicija neće da bira koji će tada izbori da budu, dodavši da će 26. maja biti zanimljivih odluka.

“Dvadesetšestog obaveštavam narod. Idemo na izbore, najkasnije u septembru i nema filozofije. Nećete vi da birate kada će koji izbori da idu, jer ovo nije fontana želja i država nije igra kako ste zamislili, ali ako hoćete da razgovarate, spremni smo da razgovaramo.”

“Imamo obavezu da poštujem svaki politički skup”

Vučić je poručio je da kao predsednik ima obavezu da poštuje svaki politički skup, kao da obrati pažnju na opozicione zahteve, ali da nije siguran koji su to politički zahtevi.

“Nadao sam se da ćemo danas govoriti o današnjoj temi o kojoj govori ceo svet. Svi svetski mediji govore o akciji koju je Srbija preduzela“, rekao je Vučić, posle prikaza predatog neregistrovanog naoružanja, odgovarajući na pitanje novinara o protesnoj šetnji.

Objasnio je da, što se države tiče i njega kao predsednika, ima obavezu da poštuje svaki skup sa bilo kojim brojem ljudi, “bilo ih pet, stotinu ili više hiljada ljudi, kao što je bilo u dva navrata pre nekoliko dana”.

“Potpuno je svejedno kada se okupi više hiljada ljudi, da li su ih orgazovali opozicione partije”, rekao je Vučić i dodao je njegovo da “obrati pažnju na njihove zahteve i na to što mogu da učine”. 

“Veća sigurnost i bezbednost”

Naglasio je da država preduzima mere koje su ozbiljne i temeljne, objasnivši da je, posle dve tragedije koje su zadesile Srbiju. odgovorila na vapaj majki i društva za većom sigurnošću i bezbednošću.

“Sada imamo po deset dana da nemamo ni jedno krivično delo na teritoriji Beograda od 18 časova do devet sati. Kada saslušate zahteve i kada su zahtevi povećanje broja policajaca, idemo na hitan prijem 1.200 policajaca. Kada su zahtevi –uvedite više psihologa i pedagoga, da se uvećaju bolnice, to odmah i radimo”, rekao je Vučić.

Naveo je da što se tiče političkih zahteva, nije siguran da li iko zna koji su zahtevi. “Ne mislim da je moguće razgovarati na ulici i da sa ulicom razgovarate, ali i to poštujem. Uvek smo spremni da razgovaramo o svemu. Ako se ukine rijalitiji, onda će biti ukinuti svuda. Neko mora da razgovara o tome”, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Institut za mentalno zdravlje i društva psihologa rade važne stvari”

Govoreći o sastanku Radne grupe za mentalno zdravlje i sigurnost mladih, na kojoj stručna lica diskutuju o tragediji koja se dogodila u školi “Vladislav Ribnikar”,  predsednik je istakao da Institut za mentalno zdravlje radi važne stvari, da sva društva psihologa rade ogromne stvari i da će biti nastavljena ulaganja. 

Naveo je da premijerka Ana Brnabić danas ili sutra ima nastavak razgovora sa roditeljima. 

“Nisu svi zahtevi laki, ali to mora da se ispuni, moramo da vidimo i sa školom kako i šta, da je obnovimo što je moguće pre. Tu će biti dece svakako sa posttraumatskim sindromom, tu mora struka da pomogne, ljudi koji znaju kako i na koji način, to je za nas veoma važno”, naglasio je Vučić. 

“Politički falsifikat kakav se nije dogodio u Srbiji poslednjih 30 godina”

Komentarišući fotošopiranu sliku s uvećanim brojem prisutnih na protestu u petak u Beogradu, objavljenu na društvenim mrežama, Vučić je ocenio da se takav politički falsifikat nije dogodio u Srbiji za poslednjih 25 ili 30 godina.

Odgovor premijerke Ane Brnabić na tu fotošopiranu sliku je, kako  kaže, bilo isto karikiranje, s namerom da pokaže da time niko ne sme da se bavi.

“Ana je uradila isto što i oni, karikirala je, sa pravom da pokaže da time niko ne sme da se bavi, da ne sme da se vara, laže i krade, kao što su to učinili”, rekao je Vučić novinarima.

Comments

Pročitaj još