• Početna>
  • Vesti>

“Srpska solidarnost”: Letovanje za sto dece i roditelje iz materijalno ugroženih porodica sa KiM

Foto: Srpska solidarnost, Fejsbuk

Humanitarna organizacija “Srpka solidarnost” iz Beograda, u saradnji sa NVU “Božur” iz Berana i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, pokrenula je akciju “More solidarnosti” u okviru koje će biti obezbeđeno besplatno letovanje za 100 dece injihovih roditelja sa Kosova i Metohije. Akcija je prevashodno namenjena deci iz materijalno ugroženih porodica, kao i porodicama sa više dece.

“Projekat ima za cilj da i ove godine omogući i organizuje letovanje za 50 naših malih heroja, kao i za kompletne višedetne porodice iz enklava sa Kosova i Metohije – još 50 roditelja i dece. Zahvaljujući rukovodstvu Opština Herceg Novi, Hotel Play Igalo i crkvenoj opštini kućansko- zeleničkoj sa protojerejom Draganom Dragom Pešikanom i njegovim parohijanima, za njih 100 obezbeđeni su smeštaj i hrana” saopštila je ova organizacija na svom Fejsbuk nalogu.

U ovom humanom poslu, kažu, nisu bili sami.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je prevoz, zdravstveni centar Gnjilane obezbedio je lekarsku zaštitu i pratioce, a naša organizacija pokušaće uz pomoć dobrih ljudi i društveno odgovornih kompanija da obezbedi sredstva za sladolede, sokove, voće, slatkiše, lanč pakete, izlete, kao i za pomoć za pojedine koji su socijalno ugroženi za pripremu za more i izradu dokumenata” dodaje se u objavi.

Projektovana potrebna sredstva za završetak ove akcije iznose oko 800.000 dinara.

“Namera nam je da u ovom projektu budu obuhvaćeni učenici iz socijalno ugroženih porodica kao i višedetne porodice socijalno ugrožene sa teritorije AP Kosova i Metohije koji do sada nisu bili na moru. Opšte je poznato da je more i morska klima ono što se deci preporučuje. Imajući u vidu da su svi ti naši mali heroji rođeni i žive u mestima gde u većini slučajeva ne mogu slobodno da se kreću i igraju sa svojim vršnjacima zbog situacije čestih napada i provokacija od strane albanske većine. Pored svega toga njihovi roditelji u teškim uslovima podižu svoju decu, često bez struje i vode, rešeni da ostanu i opstanu i svojim postojanjem sačuvaju nam našu južnu pokrajinu” stoji u tekstu.

Iz HO Srpska solidarnost pozivaje sve koji mogu, da im se pridruže u akciji.

“U prethodne dve godine, zahvaljujući ljudima dobre volje, uspeli smo da na more po prvi put odvedemo 300 naših malih heroja na letovanje u Crnu Goru i 250 njih na ekskurziju u Republiku Srpsku, Crnu Goru i centralnu Srbiju”.

Podaci o računima na koje je mkguće uplatiti sredstva i pomoći ovu akciju, nalaze se u nastavku teksta.

Žiro račun: 340-11013053-38
PayPal: srpskasolidarnost@gmail.com
Instrukcije za uplate na devizni račun:
Currency tag (EUR,$,RUB…)
SWIFT CODE: GIBARS22
IBAN: RS35340000001101305338
NAME: Srpska solidarnost
ADDRESS: Beograd, Skerlićeva 12
Za pravna lica postoji mogućnost sklapanja ugovora o donaciji.
Akciju možete pomoći slanjem SMS poruke na broj 1389.
Za uplate iz Crne Gore koristiti sledeći račun:
NVU BOŽURI Berane
510-166341-82
Naše malo je nekome mnogo!

Comments

Pročitaj još