• Početna>
  • Vesti>

Petković: Sa Lajčakom o tenzijama, institucionalnom i drugom nasilju nad Srbima na KiM

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković izjavio je da je sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom razgovarao o predstojećoj rundi dijaloga u Briselu, kao i političkoj i bezbednosnoj situaciji na KiM, s posebnim osvrtom na tenzije koje u četiri opštine na severu podiže Aljbin Kurti.

Petar Petković je na svom Instagramu napisao da je izrazio zabrinutost zbog svakodnevnog institucionalnog i svakog drugog nasilja koje nad srpskim stanovništvom sprovodi režim iz Prištine, kao i zbog nerazumnih, jednostranih akcija albanskih političara koje prete da ugroze mir, posebno u svetlu pokušaja da nasilno preuzmu opštine na severu KiM, ali i pokušaja protivpravne eksproprijacije i otimanja srpske zemlje, do jednostranog raspuštanja Upravljačkog tima za ZSO.

“Beograd niti želi, niti povlači poteze koji mogu da dovedu do tenzija i novih kriza na terenu, već će nastaviti da čuva mir i stabilnost kao najveće vrednosti, a jedina odgovornost za izazivanje kriza jeste na Prištini. Uprkos svim izazovima, sačuvaćemo naš narod na Kosovu i Metohiji”, napisao je Petković.

Comments

Pročitaj još