• Početna>
  • Vesti>

Obeležena slava Centra za kulturu ,,Sava Dečanac” u Leposaviću: “Živimo za kulturu, a ne od nje!”

Služenjem pomena kod spomen biste Save Dečanac, sečenjem slavskog kolača i svečanom akademijom u sali Doma kulture u Leposaviću obeležena je slava ove kulture ustanove i sećanje na dan spaljivanja moštiju svetog Save na Vračaru. Za uspešnu saradnju zahvalnice su dodeljene poslovnim jedinicama Javnog preduzeća Mreža – Most, Televiziji Most u Zvečanu i Radiju Kosovska Mitrovica. 

Centar za kulturu u Leposaviću sa ponosom već 18 godina nosi ime  Save Dečanca, velikog svetitelja sa ovih prostora, naglasio je ovim povodom vd direktora Centra za kulturu Sava Dečanac, Gojko Milivojević.

,,Osamnaest godina, osvajamo korak po korak mnoge mabifestacuje i u tome uspevamo, realizujući programe namenjene i najmčadjoj i najstarijoj populaciji,,, naglasio je Milivojević dodajuci da je u toku realizacija Zavičajnog muzeja, kako se ne bi zaboravili oni koji dolaze i zaslužuju da ne prolaze.

Povodom slave ove kulturne stanove , dodeljene su i brojne zahvalnice , među kojima i Televiziji Most u Zvečanu i Radiju Kosovska Mitrovica.

 U ime pokrajinskog kulturnog centra i nagrađenih zahvalio se urednik programa Nebojša Bradić. 

,, Svih ovih godina živeli smo za kulturu, a nismo živeli od kulture, što preporučujem i budućim generacijama”, naglasio je Bradić.

Ispred spomen biste Savi dečancu, pomen su služili sveštenici Crkvene opštine Leposavić.

“Sava Dečanac je celog života svedočio i širio ljubav, naročito prema svom stradalnom narodu, ali i prema svakom čoveku, što je i suština hrićanstva i naša poruka da se borimo za mir i blagostanje u celom svetu”, poručio je jerej Milutin Popadić, starešina hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću.

Svečarski dan Centra za kulturu uveličali su i gudački kvartet “Creativo” iz Niša i KUD ,,Kopaonik” iz Leposavića.

Comments

Pročitaj još