• Početna>
  • Vesti>

Bulatović sa Petkovićem: Podrška državnom rukovodstvu i Vučiću u rešavanju kosovskog pitanja

Beograd, 6.10.2022. - Poslanik grupe "Ujedinjeni" Dejan Bulatovic se obraca novinarima u holu Domu Narodne skupstine. (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Dejan Bulatović sastao se danas sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, kome je iskazao „punu podršku državnom rukovodstvu u reševanju kosovsko metohijskog pitanja, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću“.

„Smatram od izuzetnog značaja da u ovoj situaciju odbacimo dnevno politička previranja i da svako od nas da svoj doprinos rešavanju ovog problema“, naveo je Bulatović, koji je i predsednik Saveza socijaldemokrata, u saopštenju.

Dodao je da je sa Petkovićem održao izuzetno konstruktivan sastanak, na kom su se složili da je očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije „prioritet oko koga ne sme biti rasprave, ali ujedno i briga o Srbima“ na Kosovu i Metohiji.

„Nacionalno jedinstvo povodom pitanja Kosova i Metohije, koje uveliko premašuje dnevno politička previranja smatram apsolutnim prioritetom, pogotovo sada, kada Srbija prolazi kroz izuzetno zahtevan period zbog brojnih izazova koji se pred nju stavljaju“, naveo je bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Comments

Pročitaj još