Albanci nasrnuli kamenicama na Srbe u Gornjem Livoču

RTS

Grupa Alabanaca napala je sinoć novinara Bojana Antića i njegove rođake u selu Gornji Livoč kod Gnjilana, oštetila mu automobil i nije dozvolila da odu svojoj kući nakon posete roditeljima.

Antić je RTS-u rekao da su mu sa još nekolicinom rođaka najpre preprečili put a onda ih zasuli kamenicama. Kaže da je napadače najverovatnije iritirala poseta gostiju iz centralne Srbije. 

“Došle su sestre da za slavu obiđu roditelje, na njihovim automobilima su registarske oznake gradova iz centralne Srbije, a njima to bode oči. Gađali su nas i psovali. Bili smo primorani da se vratimo nazad u kuću, pozovemo policiju i sačekamo da oni odrade svoj posao”, rekao je Antić .

Na automoblu je pričinjena šteta, a ovo nije prvi slučaj napada na porodicu Bojana Antića. Albanci iz sela su mu nedavno pretili a pre dva meseca su organizovalil zasedu i pretukli njegovog oca.

Antić, koji radi u službi za informisanje u Opštkni Novo Brdo, kaže da ranije napade na molbu svog oca nije prijevljivao kako ne bi dodatno ugrozio bezbednost roditelja koji još uvek žive u selu. 

Dodaje da su svi napadi u cilju zastašivanja kako bi se iz Gornjeg Livoča proterala njegova ali i preostalih petnaestak srpskih porodica.

Do 1999. godine selo Gornji Livoč nadomak Gnjilana na istoku KiM brojalo je više od 80 srpskih domaćinstava i blizu 370 ljudi. Danas ih je jedva sedamdesetak.

Comments

Pročitaj još