• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Otvaranje mosta je dugogodišnja ideja kojoj se naš narod godinama suprotstavljao

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nije u lakoj situaciji i da je danas Aljbin Kurti doneo odluku da se otvori most na Ibru između južne i severne Kosovske Mitrovice samo sa jednim ciljem – da proteraju Srbe.

Aleksandar Vučić je, obraćajući se građanima tokom posete Sokobanji, komentarisao odluku odbornika Severne Mitrovice o otvaranju mosta na Ibru.

“Da znate, i danas je okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku, posle samo nekoliko dana od onih sramnih lažnih izbora koje su održali, da otvore most koji je bio brana i čuvar interesa našeg naroda na severu KiM, ne bi li Albanci iz južne Mitrovice preuzeli i severnu Mitrovicu. To je njihova dugogodišnja ideja i mnogo godina se naš narod tome suprotstavljao.

Istakao je da Kurti to pravda time kako navodno ne žele u Mitrovici geto već otvorene gradove, a što će lako da mu prođe kod zapadnih predstavnika, iako jedino želi da protera Srbe sa KiM. I po svaku cenu žele sukobe, dodao je Vučić.

“Učinićemo sve što je u našoj moći da sačuvamo mir i daćemo sve od sebe da čuvamo mir, da nikada više nijedna majka ne razmišlja koga će da šalje u rat. Ali im takođe poručujemo i pre tog 2. maja i Brisela, a to će se nastaviti i posle toga – nemojte ni da sanjate da ćete uspeti u svojim nakanama da proterate ili uništite Srbe u bilo kojem delu KiM, u tom slučaju znaćemo šta ćemo”, poručio je Vučić.

Comments

Pročitaj još