Dogovor!?: Ignjatović i Osmani o izborima na severu

Foto: Kim

U novom izdanju emisije “Dogovor!?” o vanrednim lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova govore Andrija Ignjatović, sekretar Paritije kosovskih Srba i Betim Osmani, kanidat za gradonačelnika u opštini Severna Mitrovica ispred GI “Mitrovica”.

Kandidat za gradonačelnika u Severnoj Mitrovici ispred Građanske inicijative “Mitrovica” Betim Osmani je na izborima osvojio oko 80 glasova. Kaže da mu je žao što su građani većinom bojkotovali izbore. Kaže da je na njih uticala pre svega Srpka lista, ali i kriminalne strukture na severu.

“Građani su pametniji od političara i svaka vlast bi trebalo da se boji od građana a ne građani da se boje od vlasti, jer vlast odlazi, posle dve godine, četiri, osam godina, a građani treba da ostanu. Građani nisu toga svesni, ni Srbi, ni Albanci, ni Turci”.

On kaže da se građani Severne Mitrovice plaše kriminalaca.

Uprkos tome što je dva dana uoči glasanja Partija kosovskih Srba odlučila da ne izađe na izbore, ova stranka je dobila dva glasa u Opštini Leposavić. To joj omogućava dva odbornička mesta u Skupštini opštine. Međutim, Ignjatović kaže da PKS neće prihvatiti ta mesta.

“Nije bilo nikakvog dogovora ni sa Beogradom ni sa Prištinom”, kaže Ignjatović komentarišući spekulacije da je Partija kosovskih Srba “poslušala Beograd” i bojkotovala izbore.

Ignjatović kaže da strahuje šta bi moglo da se desi nakon izbora i na koji način će buduća vlast ući u zgrade opština koje su izuzev u Severnoj Mitorovici zajedničke sa Privremenim organima koji funkcionišu po sistemu Republike Srbije.

“Zoran Todić je podneo ostavku i svoj mandat treba da preda drugom koji će da ga nasledi. Da li će on to da uradi dobrovoljno, mirnim putem ili će tu doći do nekih tenzija, to jednostavno oni treba da daju odgovor na to pitanje i da odluče. Mi ne možemo u njihovo ime da donosimo takve odluke”, kaže Ignjatović.

Novo izdanje “Dogovora!?” možete pogledati večeras od 20 časova na Youtube kanalu i Fejsbuk stranici RTV Kim.

Comments

Pročitaj još