• Početna>
  • Vesti>

Brnabić poslanicima: Francusko-nemački predlog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine nema nikakve veze sa priznanjem Kosova

Foto: Tanjug

Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u parlamentu da francusko-nemački predlog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine nema nikakve veze sa priznanjem Kosova, koje se u tom dokumentu ne pominje.

Pošto je šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao da se u francusko-nemačkom predlogu navodi da se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama, Ana Brnabić je izjavila da je to laž, jer je Beograd glasao protiv prijema Prištine u Savet Evrope.

Ona je rekla da je Obradović 2005. godine pričao da je Kosovo defakto nezavisno, pre nego što je i za Prištinu postalo nezavisno.

Obradović je 2019. bio jedan od potpisnika „Sporazuma sa narodom“, u kome je bilo svega, „od legalizacije do licitacije“, ali ni reč o Kosovu. Mogle su Dveri, te velike patriote, da ubace Kosovo, ali nisu hteli, zbog koalicionih partnera koji smatraju da je Kosovo nezavisno, pa su potpisali da bi imali veliku koaliciju, izjavila je Ana Brnabić.

Pošto je Obradović upitao zašto je prekršena odluka Saveta za nacionalnu bezbednost o moratorijumu na zajedničke vežbe sa stranim vojskama, kao i da li će na isti način biti prekršena odluka o neuvođenju sankcija protiv Rusije, Ana Brnabić je rekla da su koalicioni partneri Dveri govorili da će Beograd uvesti sankcije Moskvi već 4. aprila prošle godine, ali da se to nije desilo.

Vaši koalicioni partneri nas jure da uvedemo sankcije Rusiji, izjavila je Ana Brnabić.

Što se tiče vojnih manevara sa strancima, Ana Brnabić je rekla da moratorijum nije ukinut i da se radi o samo jednoj vežbi, koja je „u interesu našeg naroda i Srba na Kosovu“.

Nije odgovoreno ni na jedno pitanje, konstatovao je Obradović

Comments

Pročitaj još