• Početna>
  • Vesti>

Otvoreno novoformirano Vatrogasno-spasilačko odeljenje u Gadžinom Hanu

Foto: MUP Srbije

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić otvorio je danas u Gadžinom Hanu novoformirano Vatrogasno-spasilačko odeljenje i obišao objekat za smeštaj vatrogasnih vozila i opreme, kao i renovirane prostorije u okviru Policijske stanice Gadžin Han, gde su smešteni pripadnici nove vatrogasne jedinice, saopštio je MUP Srbije.

Čaušić je rekao da će nova vatrogasna jedinica, koja je po nalogu ministra Gašića prvi put formirana u Gadžinom Hanu, imati izuzetan značaj za podizanje bezbednosti stanovnika ove opštine od požara i svih drugih vanrednih događaja.

„Pripadnicima najbliže Vatrogasno-spasilačke jedinice, odnosno Vatrogasno-spasilačkog bataljona Niš, trebalo je do sada najmanje pola sata do stizanja na lice mesta u Gadžin Han”, naveo je Čaušić i dodao da će sada, sa otvaranjem nove vatrogasne jedinice, vreme stizanja na bilo koji vanredni događaj biti svega nekoliko minuta u naseljenom mestu Gadžin Han, a svakako i daleko brže do udaljenijih sela ove opštine.

Čaušić se zahvalio rukovodstvu opštine na ustupanju objekta za smeštaj vatrogasnih vozila i opreme, kao i na podršci za formiranje nove vatrogasne jedinice i naveo da je to pravi primer saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i lokalne samouprave.

Istakao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na poboljšanju uslova svih pripadnika Sektora za vanredne situacije, kako po pitanju izgradnje novih objekata i rekonstrukcije postojećih, tako i po pitanju nabavke vatrogasnih vozila i opreme.

Comments

Pročitaj još