• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti pred svima javno priznao da pojma nema o dijalogu

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da Aljbin Kurti iz dana u dan pokazuje svoje autokratsko lice, a sada je, kako je naveo, pred svima javno priznao da pojma nema o dijalogu i postignutim sporazumima.

“Umesto da sakrije svoju sramotu, on se još javno time hvali da nije dorastao dijalogu i pregovorima sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ako Kurti za 10 godina nije naučio da Statut Zajednice srpskih opštine piše Upravljački tim, a to je trebalo da nauči još iz perioda kada ja slao Briselski sporazum na tzv. Ustavni sud, on neće ništa naučiti ni za još 10 godina” naveo je Petković u saopštenju.

“Neka se Kurti ipak zadrži na pisanju objava na društvenim mrežama, to su njegovi dometi, a ozbiljan posao je na ekspertima iz Upravljačkog tima, koji treba da rezultate svog rada u skladu sa sporazumima predstave dijalogu na visokom nivou” dodao je direktor Kancelarije za KiM.

Inače, Kurti je danas izjavio da je Srbija, glasanjem protiv zahteva Kosova za članstvo u Savetu Evrope, poručila da neće primenjivati Ohridski sporazum, prenosi Gazeta ekspres.

Kurti je rekao da Sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom treba što pre da bude primenjen, ali Beograd nije spreman da ga primeni.

“Sporazum od 27. februara, koji je predlog EU na inicijativu Francuske i Nemačke, a potom i implementacioni aneks koji je postao sastavni deo Ohridskog sporazuma 18. marta, mora da se primeni u potpunosti i što je pre moguće. Dakle, tekst je jasan i potrebna je implementacija. Žalosno je što je druga strana rekla da će ga delimično primeniti, što je još jedan način da se kaže da ga neće sprovesti“, rekao je Kurti novinarima u Prištini.

Comments

Pročitaj još