• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: EU, još jednom, direktno prekršila Briselski sporazum, Povelju UN, Rezoluciju 1244…

Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Evropska unija još jednom prekršila Briselski sporazum, Sporazum po predlogu EU i Aneks za implementaciju iz Ohrida, Povelju Ujedinjenih nacija, Statut Saveta Evrope, kao i Rezoluciju 1244 UN.

Brbabić je ovako reagovala na opasku portparola Evropske komisije Petera Stana da je EU je svesna da je Srbija glasala protiv zahteva Kosova za prijem u Savet Evrope.

“Za informaciju našim partnerima iz EU, Srbija takođe uzima u obzir činjenicu da je EU, još jednom, direktno prekršila sledeće: Briselski sporazum, Sporazum po predlogu EU i Aneks za implementaciju iz Ohrida, Statut Saveta Evrope , Povelju UN, Rezoluciju 1244”, napisala je premijerka Srbije na svom Tviter nalogu.

Brnabić je prokomentarisala da joj se sviđa deo izjave Stana o „veoma jednostavnoj logici“ pregovora gde on kaže da „svaka strana treba nešto da uradi, da bi nešto dobila“.

“U stvarnosti, Priština je dobila više nego nešto, a da nije uradila baš ništa. Toliko o ‘jednostavnoj logici'”, dodala je Brnabić.

Comments

Pročitaj još