• Početna>
  • Vesti>

Vučić o izborima na severu KiM: Neće Srbi tuđim interesima da služe

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Donjoj Gradini u Bosni i Hercegovini, na obeležavanju Dana sećanja na žrtve Jasenovca, da vlast na severu Kosova nameravaju da uspostave oni koji, kako je naveo, ne žive na severu Kosova i neće, kako je ocenio, dobiti ni jedan ili dva odsto glasova.

“Do ovog trenutka je izašlo svega nekoliko Srba u četiri opštine zajedno. Neće Srbi tuđim interesima da služe. Hoće svojim interesima da služe, hoće mir, ali hoće da se bore za interes svog naroda”, rekao je Vučić.

Povodom Dana sećanja na žrtve Jasenovca, Vučić je poručio da je naša dužnost da budemo trag i putokaz žrtvama zločina Nezavisne Države Hrvatske (NDH) kako njihovo ime nikada ne bi bilo zaboravljeno.

“Za one koji su nestali bez traga mi smo jedini trag”, rekao je Vučić tokom obraćanja u Donjoj Gradini na Dan sećanja na žrtve ustaških zločina u logoru Jasenovac i NDH.

On je rekao da je teško govoriti o onome što se zbivalo u Jasenovcu i podsetio da su u Jasenovcu ljudi ubijani bez popisa imena. 

Comments

Pročitaj još