• Početna>
  • Vesti>

Petković: Glasalo 1.566 Albanaca i 13 Srba, potpuni fijasko vlasti u Prištini

Foto: TV Most

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je na lokalnim izborima na severu KiM, koje je organizovala Priština, glasalo 1.566 Albanaca i 13 lica srpske nacionalnosti. Glasalo je 449 Albanaca manje u odnosu na prethodni izbore, očigledno je da su izbore bojkotovali i Albanci, naveo je Petković.

Petar Petković je, na konferenciji za novinare povodom lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije koje je organizovala Priština, rekao da su u pitanju antidemokratski izbori koji su se održavali u kontejnerima, a koje je čuvala kosovska policija sa dugim cevima.

“Prethodnih dana su apsolutno na sve načine pokušavali da nateraju srpski narod da izađe na ove izbore i da zapravo ovim izbornim procesom okupiraju ceo sever Kosova i Metohije”, istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je, na osnovu podataka koje ima, saopštio da je glasalo 1.566 Albanaca i 13 lica srpske nacionalnosti, što je 0,029 upisanih srpskih birača na severu KiM.

Petković je precizirao da su na severu Kosovske Mitrovice glasale dve osobe srpske nacionalnosti, u Leposaviću sedam, u Zvečanu četiri, a nijedna u Zubinom Potoku.

Broj upisanih birača na Severu je 45.095, naveo je Petković, napominjući da je Priština dodala 1.345 birača u odnosu na prethodne lokalne izbore.

“Glasalo je 449 Albanaca manje u odnosu na prethodni izbore. Očigledno je da su izbore bojkotovali i Albanci”, ukazao je Petković.

Ocenio je da to predstavlja “potpuni fijasko” premijera i predsednice Kosova, Aljbina Kurtija i Vjose Osmani.

“Pravi pobednik je srpski narod, koji je potpuno bojkotovao izbore, jer ne želi okupaciju severa. Ovo je poraz međunarodne zajednice, koja je podržala Kurtija. Sad želim da vidim predstavnike međunarodne zajednice kako će čestitati onima koji su glasali u kontejnerima”, rekao je Petković.

Poručio je da “ni makac nećemo ići dalje dok se ne formira Zajednica srpskih opština”.

Comments

Pročitaj još