• Početna>
  • Vesti>

Đurović: Do kraja ćemo se boriti da zahtev Prištine ne bude na dnevnom redu Saveta Evrope

Foto: EPA-EFE

Srbija će se do kraja boriti protiv odluke da se zahtev Prištine za članstvo u Savetu Evrope (SE) uvrsti na dnevni red sednice Komiteta ministara tog tela, poručila je ambasadorka Misije Srbije pri Savetu Evrope Aleksandra Đurović.

“Srbija će se boriti do kraja protiv ove odluke”, rekla je Aleksandra Đurović za Tanjug, na pitanje kako će Srbija reagovati na odluku da se zahtev Prištine uvrsti u dnevni red sednice Komiteta ministara Saveta Evrope.

Kako je ranije objavljeno na sajtu Saveta Evrope, zahtev tzv. Kosova za članstvo u Savetu Evrope (SE) uvršten je u dnevni red sednice Komiteta ministara.

Sednica počinje sutra u 14.30 časova, a prema nacrtu dnevnog reda, objavljenom na sajtu, u drugoj tački pod naslovom “tekuća politička pitanja”, piše “aplikacija za članstvo”.

Priština je u maju prošle godine podnela zahtev za članstvo i to je jedina aplikacija koja je podneta Savetu Evrope u poslednje vreme.

I savetnica Vjose Osmani, Rejhan Vunići, navela je da će se sutra u Strazburu, na Komitetu ministara Saveta Evrope, raspravljati o zahtevu Prištine za prijem u ovu organizaciju.

Comments

Pročitaj još