• Početna>
  • Vesti>

Vulović: Bojkot izbora odgovor na višegodišnju represiju i institucionalno nasilje Prištine; Milović: u nedelju ostanimo dostojni i mirni

Izbori koje u nedelju planira da sprovede režim Aljbina Kurtija u četiri opštine na severu su nelegitimni i nelegalni i na njih srpski narod gleda s prezirom, rekao je za TV Most Srđan Vulović, bivši gradonačelnih Zubinog Potoka.

Vulović je pozvao narod da ne naseda na moguće provokacije Prištine

“Pozivam sve naše sunarodnike, sve naše ljude srpskog imena i prezimena od Zubinog Potoka do Leposavića, Zvečana i Severne Mitrovice da ne nasedaju na moguće provokacije u režiji Prištine, da ostanu mirni i dostojanstveni kao i do sada. Opšti bojkot izbora naš je odgovor na višegodišnju represiju i institucionalno, pravno i svako drugo nasilje i za nas, jedine legitimne predstavnike srpskog naroda na severu ne postoje”, rekao je Vulović.

On je istakao da je “onaj iz Prištine koji na silu želi da vlada većinski srpskim opštinama na severu pokazao svoje pravo nedemokratsko lice čitavom svetu”.

Milović: U nedelju ostanimo mirni i dostojanstveni i budimo složni, jedinstveni i istrajni u odluci

Režim Aljbina Kurtija namerava da u nedelju 23. aprila, u prisustvu stotine pripadnika specijalne kosovske policije, Kfora, Euleksa, u kontejnerima i policijskim stanicama održi lokalne izbore za gradonačelnike Severne Mitrovice, Leposavića, Zvečana i Zubinog Potoka, ocenio je bivši gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović u izjavi na svom instagram profilu.

U poruci svojim sugrađanima, Milović je naveo da “Mi, Srbi koji živimo u ovim opštinama ne želimo i nećemo da učestvujemo u farsi “demokratskih izbora”.

“Ne želimo da učestvujemo na izborima dok se puca u našu decu, naše sugrađane, i dok se hapse naše komšije i braća. Ne želimo da učestvujemo na izborima dok su naše opštine okupirane specijalnim jedinicama kosovske policije i otima privatna imovina. Ne želimo da učestvujemo na izborima dok se obaveze koje je Priština preuzela a međunarodna zajednica garantovala, ne sprovedu u delo a tiču se pre svega formiranja ZSO-a”, naveo je Milović.

On je pozvao sigrađane da ne izađu na izbore i ostanu jedinstveni.

“Zato poštovani sugrađani recimo NE-nelegitimnim, nelegalnim, nedemokratskim Kurtijevim izborima.U nedelju ostanimo mirni i dostojanstveni i budimo složni, jedinstveni i istrajni u toj odluci”, poručio je Milović.

Comments

Pročitaj još