• Početna>
  • Vesti>

Svečlja: Ranjeni nije hteo da stane na zahtev policije; suspendovanima pritvor

Foto: Klan Kosova

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja oglasio se sinoć u vezi incidenta kod Bistričkog mosta u kome je Srbin M.J. ranjen, a u kome su, kako se nakon istrage uspostavilo, učestvovali i pripadnici Kosovske policije.

Svečlja je obrazložio da je na M. J. pucano zato što se oglušio o zahtev policajaca da zaustavi vozilo. U objavi na Fejsbuku, Svečlja dodaje da su službenici policije pokušali da prikriju svoju umešanost i da im je pored suspenzije, određeno i 48-časovno zadržavanje u pritvoru.

“Prema prvim istragama, nakon signala policajca da stane, vozač se nije zaustavio već je nastavio u pravcu Zvečana. Nakon toga, policijski službenik je iz oružja pucao na automobil, pri čemu je povređen građanin M.J. Nakon obavljenog razgovora sa predstavnicima Inspektorata policije i odlukom tužioca, četiri policijska službenika su uhapšena i određeno im je zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da tri policijska službenika nisu prijavila slučaj a da je jedan učestvovao i nije prijavio slučaj. Tokom dana, na preporuku PIK-a, oni su suspendovani ” , napisao je Svečlja.

Kosovski ministar trašnjih poslova je dodao da se nastavlja sa istragom i da će “svi koji su počinili prekršaj suočiće se sa zakonom”.

Comments

Pročitaj još