• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa Zijade: Važne blagovremene reakcije UN na brojne incidente i jednostrane akte Prištine

Foto: Tanjug

Bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji je složena i u tom kontekstu su važne blagovremene i adekvatne reakcije UN na brojne incidente, provokacije i jednostrane akte Prištine, rekao je predsednik Aleksandar Vučić, koji se sastao sa šeficom Unmika Karolin Zijade.

Predsednik Aleksandar Vučić primio je specijalnu predstavnicu generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šeficu Unmika Karolinu Zijade, sa kojom je razgovarao o predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj će biti predstavljen izveštaj o radu Unmika, kao i o položaju Srba na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je rekao da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji složena i u tom kontekstu naglasio da smatramo važnim blagovremene i adekvatne reakcije UN na brojne incidente, provokacije i jednostrane akte Prištine, kojima se krši Rezolucija SB UN 1244 i ugrožavaju prava i bezbednost Srba i drugog nealbanskog stanovništva.

Predsednik je ponovio da Srbija insistira na očuvanju mira i stabilnosti u regionu, poštovanju međunarodnog prava i primeni Rezolucije SB UN 1244.

Zijade: Političke obaveze pretočiti u konkretne akcije

Šefica Unmika Karolina Zijade je izrazila podršku dijalogu Beograda i Prištine.

Naglasila je potrebu da se, radi dobrobiti Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, političke obaveze pretoče u konkretne akcije.

Sagovornici su se saglasili da je kontinuirano razmatranje pitanja Kosova i Metohije u SB UN od suštinskog značaja kako bi međunarodna zajednica bila redovno informisana o situaciji na terenu.

Comments

Pročitaj još