• Početna>
  • Vesti>

Petković: Hoće li se neko izviniti Jovanoviću za pretrpljenu strahotu?

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upitao je danas da li će se neko izviniti ranjenom Srbinu i njegovoj porodici za pretrpljenu strahotu i naveo da je kosovska policija danas priznala laž.

“Kosovska policija je upravo priznala da je pucala u Srbina Milana Jovanovića i pokazala da su ceo dan LAGALI o upucanom Srbinu, porodičnom čoveku, ocu troje dece koji je tek pukom srećom preživeo.
Kada smo prozvali tzv. ministra Svečlju da pokaže dokaze i snimke sa nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, morao je da prizna LAŽ da Kosovska policija nije pucala u Srbina iz Zvečana. Sada svi mogu da vide da je ROSU direktno odgovorna za ovo ranjavanje. Pri tom, koliko god u Prištini pokušavali da po svom oprobanom receptu kriminalizuju Milana Jovanovića, nisu uspeli ništa da mu prišiju i jasno je da su u njega pucali samo zato što je Srbin” napisao je Petković na svom Fejsbuk nalogu.

Dalje je postavio pitanje hoće li se neko izviniti Jovanoviću i dodao da će njihova reakcija dalje pokazati steen demokratije na kome se nalaze.

“Hoće li se Priština i Svečlja izviniti Milanu Jovanoviću i njegovoj porodici za strahotu koju su pretrpeli?
Da li će iko od predstavnika međunarodne zajednice da osudi ranjavanje Milana Jovanovića i prolivenu srpsku krv, bar upola žustro kao što su osuđivali neke druge događaje? Čekamo njihove reakcije, jer će to pokazati pravo lice demokratije za koju se naizgled deklarativno zalažu”.

Petković je naglasio da je sada svima jasno da “nelegalni” punkt Kosovske policije na Bistričkom mostu mora biti uklonjen pod hitno, jer kako je napisao, služi isključivo za maltretiranje i iživljavanje nad Srbima, na šta Beograd i Srpska lista sve vreme upozoravaju.

“Posle ovog događaja, niko više ne može da tvrdi da je Kurtijeva Kosovska policija na severu KiM tu da bi obezbeđivala nekakav mir i bezbednost, već naprotiv – da bi terorisala i zastrašivala Srbe” dodao je direktor Kancelarije za KiM.

Srbin M. J. ranjen je sinoć hicima iz vatrenog oružja kod Bistričkog mosta na putu Leposavić-Kosovska Mitrovica, nakon čega je hirurški zbrinut u KBC Kosovska Mitrovica.

Kosovska policija se najpre ogradila od toga da su njeni pripadnici koji su stacionirani na mestu incidenta, učestvovali u tom događaju, da bi kasnije u toku dana saopštila da su četiri službenika suspendovana zbog potvrđenog ili mogućeg učešća u tom incidentu.

Comments

Pročitaj još