• Početna>
  • Vesti>

CIK: Još uvek nije doneta odluka gde će se nalaziti birački centri na severu

Foto: info.ks. net

Centralna izborna komisija još uvek nije donela odluku gde će se nalaziti birački centri na severu Kosova, koji su neophodni kako bi se 23. aprila u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić održali vanredni lokalni izbori.

Tokom današnjeg sastanka CIK-a saopšteno je i da još uvek nije poznato koliko je ukupno glasačkih listića neophodno za izbor članova SO Zvečan i SO Leposavić.

O pomenutim temama razgovaraće se na narednom sastanku Centralne izborne komisije.

Predstavnici CIK-a su kazali da im opštinske izborne komisije još nisu dostavile izveštaje o tome dokle se stiglo sa organizacijom izbora na severu Kosova.

Članovi OIK, prema navodima CIK-a, još uvek nisu kontaktirali nijednog direktora škola na severu u kojima su se prethodno održavali izbori.

Opštinske izborne komisije, dodali su u CIK-u, nemaju pristup niti kontakt sa nadležnim organima u opštinama na severu Kosova.

Članovi OIK-a trenutno imaju svoje kancelarije u policijskim stanicama na severu, a ta odluka je doneta nakon koordinacije sa bezbednosnim organima, kazali su u Centralnoj izbornoj komisiji.

Centralna izborna komisija je na današnjem sastanku odobrila sadržaj i dizajn glasačkih listića za dva izborna procesa koji će se održati 23. aprila, odnosno za izbore za gradonačelnika u četiri opštine i u dve za skupštine opština.

Takođe, CIK je overio konačnu listu birača za vanredne izbore za gradonačelnika u četiri opštine: Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, kao i za dve skupštine opštine: Zvečan i Leposavić, koji će se održati u aprilu. Ova lista sadrži 45.095 imena birača, ili 1.345 više u odnosu na lokalne izbore 2021.

Comments

Pročitaj još