• Početna>
  • Vesti>

KP: Uhapšen osumnjičeni za paljenje automobila na severu, od ranije mu se na teret stavljaju i druga krivična dela

Kosovska policija je, u okviru borbe protiv organizovanog kriminala, sprečavanja krivičnih dela i hapšenja izvršilaca krivičnih dela, uhapsila osumnjičenog, za kojim se tragalo zbog sumnje da je umešan u više krivičnih dela. To je danas popodne objavila i na zvaničnoj fejsbuk stranici, povezujući istu osobu i sa paljenjem automobila na severu predhodnih dana.

“Hapšenje osumnjičenog lica sa Kosova srpske nacionalnosti (M. B. 1987) izvršeno je danas oko 17 časova, nakon intenzivnih uviđaja nadležnih policijskih jedinica. Lice koje je uhapšeno, osumnjičeno je za umešanost u slučaj napada vatrenim oružjem na jedinicu Kosovske policije, gde su dva policajca zadobila rane iz vatrenog oružja. U vezi sa ovim slučajem, protiv njega je podneta krivična prijava za krivična dela „Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“, „Ubistvo u pokušaju“, „Stvaranje opšte opasnosti“ i „Napad na službeno lice prilikom vršenja službene dužnosti”, objavila je dalje u saopštenju kosovska policija

Isto lice, navodi policija, se sumnjiči i za paljenje automobila u reonu Zubinog Potoka koji su bili registrovani na RKS tablice.

Sve dalje radnje biće preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, dodaje policija.

Prethodno je kosovska policija saopštila da su rano jutros oko 3 sata u Leposaviću zapaljena tri automobila, na dve različite lokacije. Pre toga zabeleženo je paljenje automobila u Zubinom Potoku, Zvečanu i Severnoj Mitrovici.

Iz policije navode da se ti slučajevi ozbiljno istražuju i pozivaju građane da pomognu u pronalaženju počinilaca.

Comments

Pročitaj još