• Početna>
  • Vesti>

Vaskršnji turnir u stonom tenisu humanitarnog karaktera u Gračanici

Foto: Turistićka organizacija Gračanica

Turistička ogranizacija Gračanice (TOG) u saradnji sa Opštinskim odeljenjem za omladinu i sport, organizuje drugi „Vaskršnji turnir u stonom tenisu“ koji će i ove godine biti humanitarnog karaktera, navedeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici ove organizacije.

Turistička ogranizacija Gračanice poziva sve zainteresovane da u duhu ovog velikog i radosnog hrišćanskog praznika odvoje deo svog slobodnog vremena i pomognu svom meštaninu, dvanaestogodišnjem Andriji Paviću iz Gračanice koji se svakodnevno susreće sa problemima, bori i živi sa teškom bolešću.

Na klinici za Neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu Andriji je ustanovljeno da boluje od progresivne bolesti „Dišenova mišićna distrofija”. Lek za Andriju ne postoji u Srbiji, ali postoji u Italiji koji je mnogo skup i jedna kutija leka „Givanostat“ košta 3.500 evra i moraće da ga koristi čitav život. Pored svih problema sa kojima se suočava ova porodica, dodatno je i to da niko od roditelja nije zaposlen. Žive od socijalnih primanja i dečijeg dodatka.

Početak humanitarnog turnira zakazan je za sredu, 12. aprila od 10.00 časova, u prostorijama Sportske hale u Lapljem Selu. Pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola, starosne grupe od 10 do 18 godina. Prijave takmičara se mogu izvršiti do petka 7.aprila.

“Vaskršnji turnir u stonom tenisu biće događaj gde rezultat neće biti u prvom planu, već humanost, a sve koji ne budu bili 12. aprila u Lapljem Selu, pozivamo da u skladu sa mogućnostima pomognu našem Andriji. Za dodatne informacije kao i za prijave učešća možete se javiti na kontakt telefone: +381665179425 i +38346159918”.

Comments

Pročitaj još