• Početna>
  • Vesti>

Protest u Prištini protiv dogovora u Ohridu: “Aljbin Zajednica”

Foto: Tanjug

Soijaldemokratska partija Kosova (PSD) održala je danas u Prištini, na glavnom gradskom trgu – protest protiv dogovora u Ohridu. Tokom protesta postavili su bele zastave ispred zgrade kosovske vlade “u znak predaje” sadašnje vlasti, a u pravcu zgrade bacili su i pirotehnička sredstva, javljaju kosovski mediji.

Predsednik PSD-a Dardan Molićaj je pred demonstrantima, između ostalog, naveo da je kosovski premijer Aljbin Kurti promenio svoje prezime, te je sada, kako je rekao, “Aljbin Zajednica”.

Dodao je da su “bacili crni dim” ispred zgrade vlade, jer je sadašnja kosovska vlada “pomračila perspektivu Kosova”. 

„Verujem da odbijanje sporazuma o redefinisanju granice, etiketirano od strane Bele kuće, isključivanje Preševske doline (iz dogovora, prim. aut.) i sa druge strane, prihvatanje Zajednice u Titovoj vili, nije slučajno, jer kada odbija redefinisanje granica, on automatski odbija ujedinjenje, a kada afirmiše Zajednicu, ne preostaje mu ništa drugo nego da afirmiše svoju nostalgiju za Titom“ – naveo je Molićaj, prenosi Klan. 

“Zato pozivamo građane da budu na oprezu i da se suprotstave ovom sporazumu… Ovo je pravo lice Aljbina Kurtija“, kazao je.

Protestu su se pridružili i poslanik PDK-a Hisen Beriša i dva člana NISMA-e, Zafir Beriša i Endrit Šalja, preneli su mediji.

Kosovska policija saopštila je da je protest protekao bez incidenata. 

Comments

Pročitaj još