• Početna>
  • Vesti>

Kada tabloid od gađanja tortom koja promašuje, dođe do napada u kojem je Bisljimi „pogođen u glavu”

„Aktivisti PSD gađali tortom i milkšejkom Besnika Bisljimija“, naslov je vesti većine medija koji su izvestili o još jednoj akciji Socijal demokratske partije protiv Zajednice srpskih opština. Za razliku od ovih medija, beogradski tabloid Srbija Danas, odlučio se za nešto drugačji naslov – em dvosmislen – jer samo kratko navode da je „pogođen u glavu“, em netačan – jer Bisljimi zapravo nije pogođen u glavu.

Prošlonedeljni sastanak kosovskog premijera Aljbina Kurtija i srpskog predsednika, Aleksandra Vučića u Ohridu, na kojem su se njih dvojica usaglasili oko aneksa za implementaciju Sporazuma o normalizaciji odnosa koji je 27. februara dogovoren u Briselu, nailazi na oštre reakcije opozicije, kako u Beogradu, tako i Prištini.

Glavna primedba onih u Prištini je to što je u Ohridu izostalo uzajamno priznanje, a uz to je Kosovo preuzelo obavezu da odmah, formira Zajednicu srpskih opština.

Najglasniji, ali i najaktivniji bili su iz Socijaldemokratske partije.

Osim što su javno zatražili Kurtijevu ostavku i najavili protest „Protiv laži i prevare“, oni su ujedno na ulicama Prištine ispisivali grafite „Aljbin Zajednica“, jer je, kako kažu, to sada „njegovo novo prezime“.

Nove aktivnosti realizovali su danas – prvo su na jednom od nadvožnjaka na samom ulazu u Prištinu postavili transparent na kojem je Kurti prikazan kao Pinokio i to uz još jedan poziv na protest 25. marta.

Drastičnije akcije preuzeli su u popodnevnim satima, kada su ispred zgrade kosovske vlade gađali zamenika kosovskog premijera, Besnika Bisljimija tortom i milkšejkom.

Vest koja se prvo pojavila u prištinskim medijima proširila se munjevitom brzinom do Beograda, gde se većina portala odlučilo za naslov sadržine „NAPADNUT KURTIJEV ZAMENIK ZBOG ZSO! Aktivisti PSD tortom i milkšejkom na Bisljimija“.

Međutim, jedan medij, odnosno tabloid, odlučio se za nešto drugačiji naslov.

„NAPAD U PRIŠTINI! Kurtijev zamenik pogođen u glavu!“, naslov je vesti Srbije Danas.

Iako se u naslovu navodi da je Bisljimi „pogođen u glavu“ – na početku kratke vesti stoji samo da su ga aktivisti PSD zapravo gađali tortom, dok se nigde ne pominje da je osim torte gađan i miilkšejkom.

Naslov vesti ovog tabloida osim što je dvosmislen jer se samo navodi da je Bisljimi „pogođen u glavu“, ujedno je netačan, a zbog toga što Bisljimi nije pogođen u glavu.

Naime, predsednik PSD-a, Dardan Moljićaj, objavio je video klip na kojem se jasno vidi kako jedan od njihovih aktivista ka Bisljimiju baca čašu sa milkšejkom koja završava na njegovom odelu, odnosno košulji i pantalonama.

Drugi „poklon“, tortu, iako ju je jedan od aktivista ove stranke bacio u pravcu glave zamenika kosovskog premijera, ona nije tamo i završila, jer ju je Bisljimi odgurnuo rukom.

Isti video klip je i Srbija Danas ubacio u vest koja je objavljena na njihovom portalu.

„Torta i milkšejk za ‘Zajednicu’. Raduju se oni koji su to prihvatili. A mi građani Kosova ćemo se tome suprotstaviti i masovno tražiti njihovu ostavku“, poručio je u Molićaj u objavi, još jednom pozvavši na protest u subotu.

Comments

Pročitaj još