• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izdvojila novčana sredstva za sanaciju i dogradnju tri porodične kuće u Vitini

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je opredelila novčana sredstva za sanaciju i dogradnju tri porodične kuće na teritoriji opštine Vitina, čime se nastavlja stambeno zbrinjavanje našeg naroda na KiM, sa akcentom na višečlane porodice i one koje žive u otežanim uslovima, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Adaptirane domove dobiće porodica Dragana Kojića iz Vrbovca koja broji šest članova među, kojima je i dvomesečna beba, kao i šestočlana porodica Bobana Bogdanovića iz Klokota, samohranog oca. Ovim projektom obuhvaćena je i sanacija kuće Ilije Simića iz Klokota čiji je dom krajem prošlog meseca pretrpeo brojna oštećenja usled požara, a Kancelarija je obećala pomoć.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković napominje da je jedan od prioritetnih aktivnosti Kancelarije za KiM poboljšanje opštih uslova života naših ljudi na prostoru pokrajine, posebno stambeno zbrinjavanje.

“Kancelarija nastoji da kroz svoje projekte pomogne što više porodica na KiM, a prioritet su nam svakako višečlane porodice i domaćinstva. Naša je obaveza i zadovoljstvo da kao Kancelarija možemo da stambeno obezbedimo i zbrinemo brojne porodice u našoj južnoj pokrajini i pružimo im što kvalitetnije uslove života. Važno nam je da ravnopravno brinemo o našim ljudima, kako južno, tako i severno od Ibra, jer nam je cilj da ostanu na svojim ognjištima i u što boljim uslovima razvijaju svoje porodice” ističe Stojković.

Ona je podsetila da su u ovoj opštini već u toku radovi na još dve kuće.

“Uveliko se izvode radovi na sanaciji kuće samohrane majke Lidije Gerić iz Mogile, a za šestočlanu porodicu Marka Pirića, interno raseljenog iz Vitine, privodimo kraju gradnju potpuno novog doma u Vrbovcu” navela je.

Comments

Pročitaj još