• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: ZSO mora da se formira u skladu sa sporazumima i to je nedvosmisleno

Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je nakon razgovora u Ohridu nedvosmisleno da će Zajednica srpskih opština na Kosovu morati da bude formirana i da je to prva tačka svih daljih implementacionih sporazuma, te da je potpuno jasno da će to morati da se uradi u skladu sa sporazumima potpisanim 2013. i 2015. godine, prenosi RTV.

Premijerka je u intervjuu za Tanjug na putu od Beograda do Novog Sada u vozu “Soko”, čija se godišnjica prvog putovanja danas svečano obeležava, rekla da će formiranje takve ZSO biti rezultat rada, napora i borbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pre 10 godina i tokom protekle decenije kao i danas.

“Predsednik je u obraćanju građanima rekao šta se dešavalo juče i ja ne bih dodatno govorila o tome. On je to najbolje obrazložio, a ja želim da mu zahvalim od sveg srca na tome što vodi teške razgovore i ne ustukne ni korak i bori se da nam obezbedi mir i stabilnost i da mi kao Vlada možemo da radimo na podizanju kvaliteta života građana”, rekla je Brnabić.

Posebno je istakla da je Vučić bio direktan i da nije okolišao da kaže šta su crvene linije Srbije.

Brnabić je naglasila da su mir i stabilnost neophodni i za završetak započetih infrastrukturnih projekata, jer bez dugoročnog mira i stabilnosti ne može da secnapreduje.

“Sve se ovo finansira iz budžeta Srbije i ako neko da kredit, on mora da se vrati, a grantovi poput onog koji smo dobili od Evropske unije za deonicu do Niša se ne dobijaju tako lako. Prema tome, neophodne su nam investicije i nova radna mesta da bi mogli da gradimo”, rekla je Brnabić.

Comments

Pročitaj još