• Početna>
  • Vesti>

Takmičenje u lepom govoru “Na sav glas” posvećeno Nikoli Dančetoviću danas na Filozofskom fakultetu

Foto: Filozofski fakultet / Aleksandra Negojević

Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Katedra za engleski jezik i književnost organizuju takmičenje u lepom govoru posvećeno Nikoli Dančetoviću “Na sav glas”.

Takmičenje će biti održano 14. marta u amfiteatru Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici sa početkom u 17 časova.

Osnovna ideja ovog takmičenja je da okupi mlade ljubitelje engleskog jezika i književnosti koji će svojim glasom i izvođenjem kratkog književnog teksta na engleskom doprineti promovisanju pravilnog i izražajnog govorenja na ovom jeziku.

Budući da je engleski jezik danas osnovni međunarodni jezik komunikacije, te da je književnost pisana na engleskom jeziku važan deo svetske književnosti, Filozofski fakultet je odlučio da u prijatnom ambijentu pruži priliku svim zainteresovanim učenicima srednjih škola i studentima Filozofskog fakulteta da „na sav glas“ izgovore pesmu ili deo iz proznog teksta i budu nagrađeni za svoj trud.

Izvođenja učenika i studenata će ocenjivati žiri koji se sastoji od nastavnika sa Filozofskog fakulteta i nastavnika engleskog jezika iz srednjih škola u Kosovskoj Mitrovici. Za osvojena prva tri mesta planirane su novčane nagrade.

Comments

Pročitaj još